Gündem

Yazıcı: “Balıkesir esnafımız misafirperver”

YAZICI ‘BALIKESİR ESNAFIMIZ MİSAFİRPERVER’

 

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret etti. Son dönemde yaşanan terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, esnafın her halükarda işini hakkıyla yaptığını da dile getirdi.

 

BESOB Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Vali Yazıcı BESOB’a konuk oldu. Vali Yazıcı, 15 Temmuz kalkışması ve hainlerin devletten temizlenmesi ile uğraşmaktan bazı ziyaretlerin geciktiğini belirterek vatanın sıkıntıya girdiği süreçlerde gerisinin teferruat olduğunu söyledi.

 

Erdem ‘Valimiz Krizi Çok İyi Yönetti’

BESOB Başkanı Fehmi Erdem Vali Yazıcı’yı ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek 15 Temmuz kalkışması sürecinde Balıkesir’e gelen Vali Yazıcı’nın krizi çok iyi yönettiğini ve kimsenin Balıkesir’de burnunun kanamadan 15 Temmuz’un atlatıldığını belirterek “O gece Şoförler Odasında biz de araçlarımızla beraber kalkışmaya karşı mücadele verdik. Polis arkadaşlarımıza yardımcı olduk, çorba servisi yaptık. O gece ve sonrasında Sayın Valimizin çabasını, devlet adamlığını bizzat gördük. Kendisinin yüzüne karşı söylüyorum, süreci çok iyi yönetti kutluyoruz. Esnaf her zaman her koşulda hiçbir şey beklemeden devletinin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

Yazıcı ‘Vatan Sıkıntıdaysa Gerisi Teferruattır’

Vali Yazıcı Başkan Erdem’e teşekkür ederek Kurban Bayramına kadar hainleri temizlemekten bazı sivil toplum örgütlerine gelmekte geciktiklerini belirterek hainlerle uğraşmaktan bazı işlerin geri plana kaldığını söyledi. Vali Yazıcı “Vatan sıkıntıdaysa gerisi teferruattır. Kurban Bayramına kadar hainlerin temizlenmesi için uğraştık. Şimdi rutin devlet işlerimize dönüyoruz. Vali gücünü yetkisini kanunlardan alır. FETÖ’cü hainlerle ben önceden beri hiç anlaşamıyordum. Kanundan güç alıp ağabeyinden emir alırsan sen hainsindir. Ben asla böyle bir şeyi affetmem, affetmedim de. En güçlü oldukları zaman bunu bu hainlerin yüzüne söyledim ben. Balıkesir’e böyle bir süreçte geldik. Balıkesir çok özel bir il. Turizmden madenciliğe, tarımdan hayvancılığa her şey var. Allah Balıkesir’i özel yaratmış. Bu şehre hizmet etmek bizim için onurdur.” şeklinde konuştu.

 

Yazıcı ‘Biz Misafirperver Bir Milletiz’

Vali Ersin Yazıcı Cumartesi günleri esnaf ziyaretleri yaptığını belirterek “Cumartesi günleri mümkün olduğunca esnafımızın çayını içmeye giderim. Kendi mahiyetinizde çalışan insanlar bazen eksikliklerinizi söylemez. Laf duymamak için söylemez. Yanlışı, eksiği en güzel esnaftan öğrenirsiniz. Yönetici halk ile temas etmek zorunda. Biz misafirperver bir milletiz. Bütün gün makamda oturursanız hiç birşey öğrenemezsiniz. Ben esnafımızla çay içerken Balıkesir ile ilgili, kamu hizmetlerinin kalitesi ile ilgili her şeyi öğreniyorum. Balıkesir esnafının misafirperverliğini de gıpta ile izliyorum” dedi.

 

Yazıcı ‘İç Savaş İçin her Yolu Deniyorlar’

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Türk Milletini zorlukların yıldıramayacağını söyleyerek bugünlerin de geçeceğini kaydetti. Vali Yazıcı “İç savaş çıkarmak için her yolu deniyorlar. Yıllardır Türk-Kürt kavgası çıkarmaya uğraştılar başaramadılar. Alevi-Sünni kavgasını deniyorlar tutmuyor. En son İstanbul’daki saldırı da laik-antilaik kavgası çıkarmayı amaçlıyor. Biz bu topraklarda yüzlerce yıldır beraber yaşıyoruz. Bu birlik beraberliği kimseye bozdurtmayız. Türklerin 2 bin yıllık devlet geleneği var. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir” dedi. Vali Yazıcı Başkan Fehmi Erdem’e son dönemde kapatılan işyeri oranlarını sordu. BESAOB Basın Birimi’nin haberine göre, Başkan Erdem son dönemde herhangi bir değişikliğin olmadığını kapatılan işyeri kadar da yeni işyeri açıldığını söyledi. Ekstra bir iş yeri kapanmasının söz konusu olmadığını belirten Başkan Erdem Balıkesir’de açılan iş yerinin de Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. Vali Ersin Yazıcı ticarette moralin çok önemli olduğunu belirtti.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu