GündemTürkiye Gündemi

YEMEKLERİN USTALARI SEÇİME GİDİYOR

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı Balıkesir Köfteci Aşçı ve Benzerleri Esnaf Odası Genel kurula hazırlanıyor.

Mevcut Başkan Hasan Yıldız dün kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Pier Lotti ‘de düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklayan Yıldız,  zeytin dalı harekâtına katılan askerleri, polisleri ve tüm şehitlerimizi andı. Rahmet diledi ve ‘Gazilere acil şifa diliyorum’ dedi.

‘ORMAN BÖLGE VE ÖĞRETMENEVLERİ SIKINTI YARATIYOR’

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar kuruluşu kanunu gereği 2018 yılı tüm Odalar seçimli genel kurul gerçekleştiriyor.700 üyesi bulunan Köfteci ve Benzerleri ( Lokantacılar) Odası Başkanı Hasan Yıldız ‘genel kurulumuzun şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi. İşyerleri ziyaretleri ile sorunlara çözüm olmak için çalıştıklarını belirten Yıldız, Balıkesir Merkez Orman Bölge Müdürlüğü ve Öğretmenevlerinin kamu personeline, sivil vatandaşlara mutfağını açarak istihdam etmeden hizmet verdikleri vergilerden muaf olarak, çok cüzi fiyatlarla insanlara verilen hizmetlerin adil olmadığını söyledi. Esnaf ve Sanatkârın Devletle rekabet etmesinin sektörü adeta sekteye uğrattığı vurgusunu yaptı.

‘LOKMA PİLAV HAYIRLARINE ÇEKİ DÜZEN GELSİN’

Uygulamaların kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve bu durumun düzeltilmesini bekliyoruz ifadelerini kullanan Başkan Yıldız, Balıkesir’de sokak aralarında, caddelerde düzenlenen lokma ve pilav hayırlarının da belirli bir çerçevede yapılması isteğini yineledi. Balıkesir’de yaz ve kış saati uygulaması ile bir düzen gelmesi öğle saatinde esnafın mağduriyetinin giderilmesi adına önem taşıyan bir konu olduğunu söyleyen Hasan Yıldız ‘aksi takdirde esnaf elektrik, su, işçi, KDV’lerini ödeyemez duruma gelecek’ dedi.

‘ÖĞRENCİLER KANTİNE MAHKUM’

Meslekteki sıkıntılı her konunun takipçisi olacaklarının sözünü veren Başkan Yıldız, MEB’e bağlı okulların öğrencilere öğle arasında yemek izni vermemesinin ve öğrencilerin kantine mahkum edilmesi ayrıca paket siparişlerinin okula alınmamasının okul çevrelerindeki oda üyelerine işlerinde sekteye uğramasına neden olduğunu söyledi. Kayıp ve kaçak istihdam konularında da takipçi olduklarını ve sorunların çözümü için yönetim kurulu ile birlikte çalışacaklarını ifade etti. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu