GündemEğitim

 “Yeni Eğitim Öğretim Yılı Sorunlarla Başlıyor”

Eğitim İş Sendikası Balıkesir Şubesinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yapacağı basın açıklamasına Valilikçe izin verilmedi. Şube yönetimi, basın açıklamasını hizmet binasında yaptı. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Filiz Aygül, yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi. “Gerici müfredata hayır” diyen Aygün, Atatürk’ü, anlatmaya devam edeceklerini söyledi

 

 

Eğitim İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Filiz Aygün, şube binasında yaptığı açıklamada, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisinin, bu eğitim öğretim yılına da birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla ve müfredat değişikliği gibi tamamen ideolojik bakış açısıyla gerçekleştirilen değişikliklerin gölgesinde gireceğini söyledi. Başta öğretmen yetiştirme problemleri olmak üzere, personel istihdam sorunları, derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili öğretim, taşımalı eğitim, temel lise garabeti, uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, sözleşmeli öğretmenlik, hukuksuz bir şekilde görevden alma ve ihraçlar, sürgün uygulamaları gibi sorunların, bu öğretim yılında da yaşanacağını öne süren Aygün, Çağdaş, bilimsel, laik ve ulusal eğitimin savunucusu Eğitim-İş olarak bu tepeden inmeci, gerici müfredatı yargıya taşıdığımızı, Cumhuriyet’in değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, bilimin ana konularını çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

“Çocuklar tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edilecek”

Haftalık çizelgelerde ortaya çıkan en göze çarpan meselenin, iktidarın tüm okulları İmam-Hatipleştirme arzusu doğrultusundaki  “süper imam-hatiplerin” geleceğini dile getiren Aygün, “İmam-hatiplerin cazibesinin arttırılması amacıyla ortaya konan bu uygulama ile imam-hatiplerin diğer okul türleri karşısında apayrı ayrıcalıklı bir konuma gelmesi hedefleniyor” diye konuştu. Aygün, konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti.

 2017-2018 eğitim öğretim yılında MEB’den daha çok, Diyanet, gerici dernek, vakıf ve cemaatlerin okullardaki faaliyetlerine tanık olunacağını ifade eden Aygün,  MEB’in, modern, çağdaş ve laik eğitim karşıtı, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyetin ve Devrim Kanunlarının temel ilkelerine aykırı düşünce ve faaliyetleri ile bilinen bu tür vakıflarla işbirliğine gitmesini,  ulusal ve laik eğitimin içini boşaltma çabalarının bir örneği olarak gösterdi. Protokolleri yargıya taşıdıklarını belirtti.

Açıklamasında taşımalı eğitimden örnekler de veren Aygün, Eğitim-İş olarak özel yurtların kapatılması görüşüyle özel öğrenci barınma hizmetleri yönetmeliğinin iptali için dava açmış bulunmaktayız” dedi.

Aygün, açıklamasında bazı Okullarda bağış adı altında kayıt parası toplandığını öne sürdü. Öğretmen açığının arttığını, Bakanlığın ücretli Öğretmen aradığını söyledi.

KHK’larla mesleğinden ihraç edilen birçok eğitimcinin sınıflarına tekrar kavuşması için mücadele verirken karşılarına bu kez de sürgün uygulamasının çıkarıldığını ifade eden Aygün, bu konuda örnekler verdi.

Aygün, Eğitim İş olarak görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Çocuklarımızın öğrenmeye değil, sınavlara koşullandırıldığı, Öğretmenlerin düşük ücretle, esnek ve güvencesiz çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın sınır tanımadığı, okullardan bilim ve sanatın kapı dışarı edildiği, dini referans alan uygulamaların arttığı bir eğitim sistemiyle sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi mümkün değildir. Biz Atatürk’ün Öğretmenleri olarak tüm maddi ve manevi sorunlarımızı öğrencilerimize yansıtmadan parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelemize, Atatürk’ü ve devrimlerini anlatmaya, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm eğitim çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Yolumuz çağdaş uygarlık yolu, yolumuz Cumhuriyet yolu, bu yoldan asla dönmeyeceğiz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu