GündemEkonomiTürkiye Gündemi

YENİ EKONOMİ MODELİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Modeli’ni bugün açıklayacak. Konu ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapıldı. Yapılan Açıklamada, “Gerçekleştirilen tüm istişare toplantıları çerçevesinde kurgulanan Yeni Ekonomi Modeli’ne ilişkin çerçeve bugün Sayın Bakanımız Berat Albayrak tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, orta vadeli plan ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği vurgulandı. Çeşitli haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre 2019 büyümesinin yüzde 3-4 aralığında olması ve cari açığın yüzde 4 civarlarında dengelenmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, bütçe açığının yüzde 1,5’ler seviyesinde sınırlandırılacağı ve Hazine borç çevirme oranlarının yüzde 100’lerin altına ineceği kaydedildi. Açıklamada, Yeni Ekonomi Modeli’ne ilişkin çerçevenin Bakan Berat Albayrak tarafından kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

“ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVEM EDİYOR”

Albayrak ““Kamuoyuna daha önce açıkladığımız gibi orta vadeli plan ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelerek OVP ye baz teşkil eden parametreler için istişarelerimiz sürmektedir. Bakanlığımız bünyesinde, ilgili paydaşların ve akademisyenlerimizin yer aldığı önemli bir çalıştay gerçekleştirilmiştir. Orta Vadeli Plan kapsamında, 2019 yılı büyümesinin %3-%4 aralığında olması, enflasyonun en kısa sürede tek haneye inmesi için güçlü bir politika birleşimi ve tedbir seti OVP kapsamında detaylı olarak planlanacaktır. Cari açığın ise %4 civarlarında dengeleneceği beklenmektedir. Kamuda bu yıl başlatılan tasarruf programı, orta vadede devam edecektir. Bütçe açığı ise %1,5’lar seviyesinde sınırlandırılacak, özellikle altyapı yatırımlarımızda yurtdışı finansman ve yabancı yatırımcı şartı ile ilerlenecektir.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu