GündemEğitim

YENİ MÜFREDAT GELİYOR

MEB Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, eğitim yöneticileri ile iftarda bir araya geldi.

 

Balıkesir Yeni Öğretmenevinde önceki gün gerçekleşen toplantıda   MEB Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

 

Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Karesi Beyliği’nin başkenti, Zağnos Paşa, Ayşebacı, Seyit Onbaşı, Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Gönenli Mehmet Efendi, Hasan Basri Çantay, Ömer Seyfettin gibi güzide ilim ve kültür adamının yetiştiği Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’e hoş geldiniz, safalar getirdiniz.” sözleriyle devam ettiği konuşmalarında, “19 Eylül 2016 Pazartesi günü 817 kurumumuzda 184 bin 366 öğrencimiz ve 15 bin öğretmenimiz ile başlamış olduğumuz 201-2017 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Göstermiş oldukları gayretli ve başarılı çalışmalar nedeniyle öncelikle tüm çalışma arkadaşlarıma, okul müdürlerimize şükranlarımı arz ediyor; bugün iftar sevincimiz bu sofrada bizlerle paylaşan başta Sayın Müsteşarımız olmak üzere tüm kıymetli misafirlerimize sizler adına teşekkür ediyorum. ” dedi.

YENİ MÜFREDAT HAYATA GEÇİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin konuşmalarında, Milli Eğitim Bakanlığı olarak yürütüş olukları müfredat değişikliği ile ilgili bilgiler vererek, tüm öğretim seviyeleri için başlatılan müfredat değişiminde ilk aşamanın tamamlandığını ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hayata geçirileceğini belirtti. Doç. Dr. Yusuf Tekin, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Şikayetçi olduğumuz, eleştiri yönelttiğimiz her konu masaya yatırıldı. Çalıştaylar yapıldı, uzmanlar, aydınlar, entelektüeller, veliler, idareciler, öğretmenler dinlendi ve şu anda sahadaki veriler toplandı, kategorize edildi. ” ifadelerini kullandı.

 

KİTAPLARI SIRALARINDA BULACAKLAR

Yeni ders kitaplarının sadece öğretmenlerin yazdığı vurgusunu yapan Doç.Dr. Yusuf Tekin, “Özellikle 1. , 5.  ve 9. sınıf müfredatları olmak yepyeni bir müfredatla eğitim öğretim yılına başlayacağız. Tasarımı, baskı kalitesi her anlamda yüz akı olarak göstereceğimiz bir kitap seti ile inşallah 2017-2018 eğitim öğretim yılında 18 Eylül 2017 Pazartesi günü çocuklarımızın masalarında olacaklardır.” dedi.

 

ÖĞRETMENLER HİZMET İÇİ EĞİTİME TABİ TUTULACAK

Öğretmenlerin bu yaz döneminde yeni müfredat ile ilgili hizmet içi eğitim süreçlerine tabi tutulacağını ifade eden Doç. Dr.Yusuf Tekin, “Yeni müfredatın ne getirdiğini, size arkadaşlarımız anlatacaklar. Her ilden her bir branş için en az iki tane bu konuda eğitim alan formatör öğretmen görev alacaktır. Formatör öğretmenler sizlere yeni müfredat tanıtıp yeni müfredatın eski müfredattan farkları ayrıntılı şekilde anlatacaklardır. Milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması için neler yapılması gerektiğine dair ayrıca bilgi verileceklerdir. Sizden bu formatör eğitimlerini ve eğitimlere katılmayı ciddiye almanızı özellikle istiyorum. Yeni müfredatın hayata geçirilmesinde sizin katkılarınız en  başak  noktada olacaktır.” dedi.

 

 

VALİSİ ERSİN YAZICI’YA ZİYARET

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin beraberinde MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte toplantı sonrası Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’i makamında ağırlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’de yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetleri ve projeler konusunda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e ilgiler verdi. Müdürlükten edinilen bilgiye göre ziyaretinden dolayı Müsteşar Tekin’e teşekkür eden Valisi Ersin Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

VALİ YAZICI BALIKESİR İÇİN BÜYÜK ŞANS”

Vali Ersin Yazıcı’nın Balıkesir için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren MEB Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin; genç ve dinamik Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız Bey ile el ele vererek çok güzel işlere imza atacaklarına yürekten inanıyorum, dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu