Türkiye GündemiEkonomiTeknoloji

YERLİ OTOMOBİLE 5 AYRI MODEL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin Otomobili’nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olmasının planlandığını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye’nin Otomobili Projesi“ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Otomobili Projesi’nde, 2019 yılında prototipinin geliştirilmesi, 2021 sonunda ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

OGC ÜYESİ 5 ŞİRKET ATAKTA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu (OGG) İşbirliği Protokolü”nün imzalandığını hatırlatan Özlü, imza töreninin ardından, OGG üyesi 5 şirketin çalışmalara hız verdiğini söyledi.

EN UYGUN İL BELİRLENECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü , Türkiye’nin Otomobili’nin üretim yeri konusunda 22 ilden talep geldiğine dikkati çekerek, taleplerin değerlendirilerek en uygun il ve bölgenin seçileceğini bildirdi. Bakan Özlü konuyla ilgili olarak basın mensuplarına konuştu.Çeşitli haber kaynaklarına göre, Özlü, “Türkiye’nin Otomobili’nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel maksat aracı olacak. Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek. Türkiye’nin Otomobili, elektrikli olacak.” şeklinde konuştu.

“YERLİ OTOMOBİLDE AMAÇ MİLLİ MARKA OLUŞTURMAK”

Projenin, milli bir marka oluşturma hedefiyle geliştirildiğini vurgulayan Özlü, bu sebeple aracın markasının, teknik hususlar kadar önemli olduğunu söyledi. Özlü, “Türkiye’nin Otomobili Projesi’nde, teknik-mali analiz, şirketleşme ve CEO atanması konusuna yoğunlaştık, bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu aşamaların ardından tasarım, üretim, logo ve marka belirlenmesi çalışmalarına yoğunlaşacağız.” değerlendirmesinde bulundu. Projenin halk tarafından da sahiplenildiğini belirten Özlü, aracı ilk alanlardan olmak için sıraya girmek isteyen çok sayıda vatandaş olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu