GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Yerli Otomobilin İsmi ve Görüntüsü Belli Oldu

Yerli otomobil üretmek üzere çalışmalarını sürdüren Vestel tarafından yapılan patent başvurusuyla yerli otomobilin ismi ve görüntüsü ilk kez ortaya çıkmış olabilir. Patent başvurusundan hareketle hazırlanan haberlerde yerli otomobilin isminin VEO olacağı idda edilirken, görütüsünün ise konsept tasarımına benzeyeceği söylendi.

 

Habertürk’ten Necdet Çalışkan tarafından haberleştirilen patent başvurusu, yerli otomobile dair merak edilen birçok detayı gün yüzüne çıkardı. Vestel Elektronik aracılığıyla yapılan patent başvurusunda VEO adı verilen otomobile dair detaylar yer alırken, otomobilin konsept çalışmaları da ilk kez görüntülenmiş oldu.

Yerli otomobil üretme çabaları sonucunda kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, ülkemizin en büyük beş şirketini bir araya getirmişti. Şirketlerin elektrikli araba üzerine çalışacakları duyurulurken, beş şirketin ortak bir şirket daha kurup, arabayı bu şirket üzerinden geliştirecekleri belirtilmişti. Henüz şirketleşme aşamaları sürerken, grupta yer alan “babayiğitler” kendi geliştirmeleri adına çalışmalara başlamışlardı.

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre Türk Patent ve Marka Kurumu’na Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla yapılan tasarım tescil başvurusunda, otomobilin ilk görselleri de paylaşıldı. Yapılan başvuruysa hemen yukarıdaki gibi oldu.

Yerli otomobil nasıl görünecek?

7 Eylül 2018 tarihinde yapılan başvuruyu değerlendirdikten sonra 9 Ekim 2018 itibarıyla internet sitesi üzerinden yayınlayan Türkiye Patent ve Marka Kurumu, yayınladığı Tasarımlar Bülteni içerisinde Vestel tarafından geliştirilen yerli otomobili Vestel VEO için de ayrı bir sayfa açtı. Burak Emre Altınordu, Kazım Doku ve Mehmet Kaya tarafından tasarlanan otomobilin, 6 farklı konsept çalışmasına da yer verildi. Gürkan Kaya’nın CEO pozisyonunda yer alacağı ortak girişim grubu şirketi tarafından bu tasarım üretilip üretilmeyeceği henüz bilinmezken, Vestel VEO adı verilen tasarım için hazırlanan görseller ise oldukça beğenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu