GündemKöşe Yazıları

Yılmaz, Akın ve Ok

Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi için iddialı aday ve isimler belli oldu. kamuoyunda 3 isim öne çıkıyor. Büyük oy oranlarına sahip üç isimden bahsediyoruz. Yoksa diğer partilerinde adayları mevcut ama kazanma ihtimalleri oldukça düşük.

Bunların başında AK Parti adayı ve mevcut Karesi Belediyesi başkanı Yücel Yılmaz var. Yılmaz yaklaşık 5 yıldır Karesi Belediyesi’ni yönetiyor. İkinci güçlü isim ise CHP’nin adayı ve milletvekili Ahmet Akın, Akın’ın yıllardır Büyükşehir için hazırlandığı biliniyor. Balıkesir’de gitmediği yer yok gibi. Üçüncü güçlü isim ise İsmail Ok. İyi Parti milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Ok’ta Balıkesir’in eski belediye başkanlarından.

Yılmaz güçlü bir isim Balıkesir için. Karesi’de güzel işler yaptı. Toplumun her kesimine dokundu. Genç ve yenilikçi fikirlere açık birisi. Büyükşehir için favorilerin başında geliyor. Güler yüzlü ve sıcak kanlı. Problem çözme yeteneği var. Yağlı güreşlerde Balıkesir simini Türkiye’ye duyurdu. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği’nin kurulmasında ve başkanlığın Balıkesir’e getirilmesindeki emeği yadsınamaz. Favori isimlerin başında geliyor. Partisi Balıkesir’de güçlü. Özellikle kırsalda AK Parti önde. Seçiminde belirleyici olan Balıkesir’in iki merkez ilçesinde de dengeler AK Parti’den yana.

Akın ise yıllardır Büyükşehir için ismi dillendirilen biri. Bir çok yabancı dili ana dili gibi konuşuyor. Enerji konusunda CHP’nin söz sahibi isimlerinden. Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından ve güvendiği isimlerden. Akın’da Yılmaz gibi siyaset sahnesinin taze isimlerinden. AK Partililer içinde bile ismi dillendirilen birisi. Bu onun için bir avantaj. Projeleri olduğu söyleniyor, henüz göremedik. Seçimede yaklaşık 4 ay var. Görürüz.

Son olarak ise İsmail Ok. Eski belediye başkanı mevcut milletvekili. Belediye başkanlığı yaptı. Ama emanet oylarla. CHP’nin emanetleriyle. 5 yıl geçirdi Balıkesir’de. Başarılı mı başarısız mı tartışılır. Ama bana göre Balıkesir 5 yılını, hatta yapılacak ilerlemelerde 10 yılını kaybetti Ok döneminde. Diğer iki isim kadar çok karşılığı yok Balıkesir’de Ok’un. Sevenleri kızabilir. Kızsınlar. Benim gerçeklerim böyle. Diğer iki isme göre güçlü bir isim değil Ok. Favorim değil yani. Bu seçimde Akın varken CHP’den bir tek oy bile gitmez Ok’a.

Bana göre seçim Yılmaz ve Akın arasında geçecek. Projeler ve vatandaşa yaklaşımlar yarışacak. Birde genel siyasetin eğilimi. Kim kazanır derseniz bunu sandıklar açılana kadar bilemeyiz. Buna Balıkesirliler karar verecek. İki isimde sıcak kanlı. Seçim çalışmalarında eski dönemlerde olduğu gibi bel altı çalışmalar olacağını düşünmüyorum bu seçimlerde. Bunları rahmetli Sabri Uğur ve İsmail Ok döneminde. Ok ve Edip Uğur döneminde yaşadık. Üzücü şeylerdi. Siyasi etiğe de yakışmayan.

Önümüzdeki süreçte seçime kadar çok şeyler görüp yaşayacağız. Seçmenlerin iyi düşünüm iyi tartması lazım. Her iki favori isimde değerli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu