GündemKöşe YazılarıProf. Dr. Nilay ŞAHİN

YÜZÜNDEN BELLİ!

Hepinizin bildiği gibi yüzümüz bazı hastalıkların erken bir habercisi olabilir. Ama bugün ben size yüzümüze bakınca belli olan hastalıkları anlatmayacağım.

O zaman ne mi anlatacağım; yüzümüze bakınca eksik olan minerallerimizi ve bunu nasıl yaptığımızı anlatacağım. İnsan vücudunda olmazsa olmaz bir takım mineraller vardır. Bu minerallerin eksikliği aslında yüzümüze vurur ki bunun tespiti ve ardından yerine konması ile kişi pek çok sorunundan kurtulur hale gelebilir. Sizlerin en yaygın bildiklerinden biri kansızlığa yol açan, vücutta eksikliği nedeniyle yorgunluk, halsizlik gibi sorunların yaşandığı demir. İşte vücut için gerekli olan bu minerallerin eksiliğini biz doktorlar yüze bakarak anlayabiliriz. Peki bu eksiklikler kan testi yaptırsak anlaşılmaz mı diye sorarsanız yanıtım hayır hepsini değil olur.

Peki vücut için hayati önemi olan bu mineraller nelerdir diye bir bakalım şimdi. Bunlar sırayla kalsiyum, demir, kalium, magnezyum, sodyum ve silikadan oluşmaktadır. Ancak sıraladığımız bu listede yer alan minerallerin bir de alt tipleri mevcuttur. O nedenle gidip ben kalsiyum alayım, magnezyum alayım demek maalesef yeterli olmuyor. Tam hangi tipi eksik onu tespit ederek almak daha anlamlı ve doğru olacaktır.

Peki yüze bakıpta nasıl anlıyoruz bu eksiklikleri? Şöyle ki bunun için öncellikle yüzünüzde hiç makyaj olmayacak, temiz bir yüz ve ışık ortamı uygun bir oda olacak. Kişinin tüm yüz detaylarına dikkatlice bakılarak eksiklik olup olmadığı ve varsa hangi mineralde olduğu tespit edilerek takviyesi yapılacak. Mineral takviyesi hekim tarafından ara da kontrolleri yapılmak kaydı ile yaklaşık bir yıl sürecek. Yan etkileri olmayan, çocuklarda bile güvenle kullanılabilecek bu mineral takviyeleri vücutta bir detoks etkisi de yapacak.

Hepinize sağlıklı bir hafta dilerim…

Prof. Dr. Nilay ŞAHİN

Balıkesir Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

www.drnilaysahin.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu