ÇocukçaGündem

Zamanın Nasıl Geçiyor?

 HEY  SEN ! ZAMANIN NASIL GEÇİYOR?

 

Gençlik Sayfamızın bu günkü sahipleri Altıeylül Ortaokulu öğrencileri. Zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Dedik. Gençlerimiz, Değerlerimiz konuştu.

 

Her gün cebimizde sakladığımız 24 saat gün bitimine kadar hızla düşüyor. Geçen her dakika geleceğimizden giderken, bizler zamanımızı nasıl değerlendiriyoruz? Televizyon izleyerek geçirdiğimiz zamanda kaç kitap okuyabiliriz?

 

Hayatlarını daha doğru yaşamak ve zamanlarını verimli kullanmak için günlük planlar yaptıklarını söyleyen öğrenciler, bir gün boyunca neler yaptıklarını anlattılar. Spor yapmayı ve kitap okumayı çok sevdiklerini belirten değerlerimiz konuşuyor…

 

İsmail Bulut: Benim zamanımın çoğu okulda geçiyor. Okulda dersleri iyi dinleyerek, planlamalarımı doğru şekilde yaparak kendime verimli zamanlar ayırıyorum. Bu şekilde hayatımı doğru biçimde planlıyorum. Okul dışında uyku zamanım, kitap okuma zamanım ve spor yaptığım saat dilimleri hep ayrı oluyor. Kendime de böylelikle daha iyi zaman ayırabiliyorum. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Arkadaşlarımla vakit geçirerek onlarla bir araya geliyorum. Birlikte ders çalışıyoruz.

 

Tarık Ahmet: Okulda geçen zamanlarımız genellikle ders çalışarak, arkadaşlarımızla teneffüslerde bir araya gelerek geçiyor. Okuldan sonra ise evde geçirdiğim vaktim, ders çalışma anlarım, spor ile uğraştığım zamanlarla ilgileniyorum. Kendime doğru bir planlama çıkardığımda hem kendime hem de arkadaşlarıma vakit ayırabiliyorum. Bunun yanı sıra spora ve kitap okumaya da belli saat dilimleri oluşturuyorum. Hafta sonu daha fazla zamanım olduğu için genellikle planlarımı hafta sonları yapmaya özen gösteriyorum. Hafta sonları spor yaparak, arkadaşlarımla buluşarak ve ders çalışarak geçiyor.

 

Sena Özcan: Ben arkadaşlarımla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Birlikte maçlar yaptığımız, sohbet ettiğimiz zamanlar oldukça eğlenceli ve dolu dolu geçiyor. Onun dışında hafta içi günler neredeyse tam gün okuldayım. Kendime ayırabileceğim saatler kısıtlı oluyor. Bu sürelerde tv izleyip, dinlenip, ders çalışabiliyorum. Arkadaşlarımla yaptığım planlarım ve sportif faaliyetler ise genellikle hafta sonu gelmesiyle gerçekleşebiliyor. Ben kitap okumayı çok seviyorum. Bu yüzden kitap okumaya ayrıca özen gösteriyorum.

 

Yeşim Seçen: Benim vaktimin çoğu okulda geçiyor. Hafta içi arkadaşlarımla okulda teneffüslerde vakit geçirebiliyorum. Onun dışında derslerime ağırlık veriyorum. Ders çalışıyorum. Sınavlarımı başarıyla geçiyorum. Kitap okumayı çok sevdiğim için kitap okumaya özen gösteriyorum. Hafta sonları ise arkadaşlarımla planlar yapıyorum. Tiyatro oyunlarını takip etmeye çalışıyorum. Sevdiğim yazarların kitaplarını okumaya özen gösteriyorum. Ben zamanımı doğru planladığımda her şeye zaman ayırabiliyorum.

 

Berrak Tunç: Benim zamanımın çoğu okulda geçiyor. Geleceğimin parlak ve istediğim mesleğe kavuşmuş biri olmak istiyorsam çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Bu yüzden derslerime ağırlık veriyorum. Boş zamanlarımda daha çok ders çalışıyorum. Arkadaşlarımla zaman geçiriyorum. Kitap okuyorum. Benim zamanım böyle geçiyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu