GündemSiyaset

Zeki Çabuk Daire Başkanı Mı Olacak?

ZEKİ HOCA DAİRE BAŞKANI MI OLACAK?

 

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk dün görevinden istifa etti. Zeki Çabuk’un istifasının herhangi bir sorundan kaynaklanmadığı ve emekliliğine aylar kalan Çabuk’un, Büyükşehir Belediyesi’nde memuriyet hayatına daire başkanı olarak devam edeceği öğrenildi.

 

Balıkesir Altıeylül İlçe’sinde istifalar adına gündem devam ediyor. Önceki gün AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş’ın istifasını konuşan kamuoyunun gündemine, bu kez Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk’un sürpriz istifası oturdu. Zeki Çabuk’un belediye ile ilgili herhangi bir sorundan değil, kendi isteğiyle istifa ettiği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Muhtarlıklar Daire Başkanlığı görevi için bu yolu tercih ettiği öğrenildi. Çabuk, Büyükşehir’deki görevine geçiş sürecinde, Altıeylül Belediyesi’nde bir süredir boş bulunan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bakacak.

 

ZEKİ HOCA’NIN EMEKLİ MAAŞI ARTACAK

Öte yandan Zeki Çabuk’un başkan yardımcılığından istifa ederek, Büyükşehir Belediyesi’nde Muhtarlıklar Daire Başkanı olmasıyla, memuriyetteki kat sayısı 3600 göstergesine çıkacağı için emekli maaşında da önemli bir artış olacak. Yaklaşık aylık 1500 lira tutarındaki bu emekli maaş farkının Zeki Çabuk’un kararında etkili olduğu düşünülüyor. Yakın zamanda yeni görevine atanması beklenen Çabuk’un yerine kim göreve gelecek merakla bekleniyor. Altıeylül Belediye Başkan Yardımcılarından İsmail Çoban ve Mesut Eray’da daha önce istifa etmiş, yerlerine Fikrettin Kocaman ile Ahmet Özen gelmişti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu