İlçe HaberleriEkonomi

ZEYTİNE ALTERNATİF PROJE HAZIRLANDI

Burhaniye Belediyesi zeytine alternatif proje hazırladı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, zeytincilik dışında üreticilerin farklı ürünlerle ilçe ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla, ‘Örnek Karadut’ projesi için çalışmalara başladı.

Karadut meyve bahçesi oluşturularak zeytine alternatif ürün yetiştirmek amacıyla geliştirilen projenin, ilçenin taban ve sulak arazilerine sahip Çoruk, Kızıklı ve Börezli mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÇİFTÇİYE ALTERNATİF GELİR KAYNAĞI

Burhaniye’deki 24 bin 659 hektar tarım alanının 17 bin 764 hektarını zeytinliklerin oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Necdet Uysal, bu projeyle zeytine alternatif ürün yetiştirerek hem ilçenin hem de çiftçinin ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Burhaniye’de karadut yetiştiriciliğinin yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını ve karadutun çok faydalı ekonomik getirisi olan bir meyve olduğunu vurgulayan Uysal, şunları söyledi; “Zeytin halkımızın en önemli gelir kaynağı. Ancak zeytinin ‘yok yılı’nda çiftçimizin ekonomik anlamda mağdur olmaması için alternatif karadut projesini geliştirdik. İlçemizde özellikle yaz aylarında karayolu kenarlarında karadut suyu satış tezgahları kuruluyor. Orijinal karadut suyunun tüketiminin sağlanabilmesi için öncelikle bölgemizdeki karadut popülasyonunu arttırmamız gerekiyor. Türkiye’nin meyve fidanı yetiştirilen pek çok yerinde karadut ağacı rahatlıkla yetişiyor. Biz de belediyemizce verilecek ücretsiz karadut fidanları ile bu projeyi hayata geçirmeyi ve bölge çiftçilerimize alternatif gelir kaynağı sağlamayı planlıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu