GündemÇocukça

GERİ DÖNÜŞÜME HAYAT KATTILAR

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Zafer İlkokulu Anasınıfı öğrencileri yer alıyor. ‘Kağıtlara Potaya At, Geri Dönüşüme Hayat Kat’ sloganıyla etkinlikler yapan çocuklar, geri dönüşümün yararlarını anlattılar.

‘‘Daha Güzel bir Gelecek’’ için geri dönüşüme önem veren minik öğrenciler, atık pillerin çevreye verdiği zararları engellemek için atık pil toplama makinesini kullandılar. Kağıt atıklarını da ayrı bir kutuda toplayan öğrenciler bunu eğlenceli bir hale getirdiler. Miniklerin bu eğlenceli maceraları ailelerin de desteğini aldı. Öğretmenleri Gülay Ünal tarafından velilere de broşürler gönderilerek geri dönüşüm konusunda ebeveynler bilgilendirildi.

Ff75Ed75 Bf66 4988 Ae5E 991Ac9C0F8C0

 

İlkhan Kerem Dede: Biz sınıfımızda öğretmenlerimizle birlikte çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Mesela atık pillerin çevreye verdiği zararları öğrendik ve bunun önüne geçmek için önlemler almaya karar verdik. Atık pilleri toplayarak çevreye zararlarını önlüyoruz. Ayrıca öğretmenim ve arkadaşlarımla beraber kağıtları da topluyoruz. Sonra kağıt atıklarını topladığımız kartonun üzerinde yer alan basket potasına atıyoruz. Bu kağıtları toplarken de çok eğleniyoruz.

Ebrar Ginişe: Bize öğretmenimiz geri dönüşümün neden önemli olduğunu anlattı. Atık pilleri ve kağıtları toplamak için biz de hep birlikte çalıştık. Evde ailelerimize söyledik. Atık pillerin doğamıza verdiği zararlardan bahsettik. O yüzden çevremizi korumak için bazı atıkları geri dönüşüme göndermeliyiz.

Hamide Oğuz: Geri dönüşüm çok önemli. Çünkü çevreyi kirleten atıklar doğaya zarar veriyor. Geleceğimizin daha kötü olmasını sağlıyor. Sularımızı ve doğayı kirletiyor. O yüzden bizler de bu konuya önem vermeliyiz. Atıkların önüne geçmek için önlemler almalıyız. Ailemize öğrendiklerimizi anlatmalıyız.

Zeynep Ata: Geri dönüşüm oldukça önemli. Çünkü biz doğamızı korumalıyız. Bunun için de çöplerimizi yerlere atmamalıyız. Kumandanın ya da oyuncaklarımızın pillerini de atık kutularına atmalıyız. Biz bunları yaparsak doğamız daha az kirlenir. Canlılar da daha uzun süre yaşayabilirler.

F3E8B0A0 16Fb 4F04 A8B0 81B61C8C7146

 

Buğra Sürgün: Biz doğayı çok seviyoruz. Bunun için de kirletilmesine karşıyız. O yüzden tüm arkadaşlarımın doğayı korumasını ve çöplerini yere atmamalarını istiyorum. Öğretmenimiz bize çok güzel şeyler öğretti.  Çevremizi korumak için atık pilleri ve atık kağıtları geri dönüşüme gönderebileceğimizi söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu