Gündem

“18 Mart bir direnişin ve yeniden doğuşun adıdır”

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay, yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Çanakkale Geçilmez” sözü ile hafızalara kazınan Çanakkale Savaşları, Yüce Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşması ve eşsiz destanıdır. Bir milletin sömürgeci politikayı alt ettiği bu büyük zafer, Anadolu coğrafyasını sonsuza dek Türk vatanı kılmıştır.
Bu yönüyle 18 Mart 1915; bir direnişin ve yeniden doğuşun adıdır. Türk Milleti, özünde benimsediği bağımsızlık düşüncesinden, fikir ve vicdan hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

İçinden sayısız destanlar ve kahramanlar çıkaran Çanakkale Zaferi; savaşların topla tüfekle değil, hepsinden önce inanç ve azimle kazanılacağını, cesaretin öncelikli düstur olduğunu, tek vücut halinde millet olabilme duygusunun tüm güçlüklerin üstesinden gelebileceğini ispat etmesi açısından da önemlidir.

Tarihe Mehmetçiğin tarifsiz inanç ve cesaretini altın harflerle kazıyan bu zafer, askeri dehasıyla savaşın seyrine yön veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de hem Aziz Türk Milletine hem de tarih sahnesine kazandırmıştır.

Aslında 1915’in o ateşten günlerinde Çanakkale, sadece bir savaş meydanı olmamış; bunun ötesinde Türk Milletinin Dünya devletlerine pek çok gerçeği öğrettiği bir coğrafya olmuştur.
Öyle ki Çanakkale; Türk’ün bağımsızlıktan başka bir yaşam şeklini asla kabul etmeyeceğinin, Anadolu’nun ezelden ebediyete Türk vatanı olduğunun, savaşın sadece üstün donanmalar ve makinelerle kazanılamayacağının öğretildiği yerdir.

Dünya, insanlık onurunun tüm kirli siyasetlerden daha üstün olduğunu Çanakkale’de öğrenmiştir. Hem savaşın en çetin günlerinde hem de savaş sona erdikten sonra düşman saflarında can veren tüm askerleri bağrına basan Türk Milleti; insan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın tüm zaferlerden daha üstün olduğunu göstermiştir.
Dün olduğu gibi, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümüne eriştiğimiz bugün de, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu toprakları 1915 ruhuyla sahiplenmek; aziz vatanı, Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarını dâhili ve harici bedhahlardan korumak azim ve kararlılığımızdan hiçbir taviz vermedik. Aynı inançla, yurdun her köşesinde fikren ve bedenen vatan savunması için göreve hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Anadolu’nun her köşesinden cepheye koşup gözünü kırpmadan ölüme giden şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu