ADD ‘‘HUKUK SİYASİ BİR İNTİKAM ARACI DEĞİLDİR’’

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı İlhan Öner, bazı gazetecilere yönelik açılan soruşturmaların gerçekle bağdaşmadığını söylerken ‘’ Hukuk siyasi bir intikam aracı olarak kullanılamaz. Ergenekon, Balyoz ve Komutanlara Suikast davaları yeniden başlatılmak isteniyor’’ dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin harcında hukukun üstünlüğüne saygı vardır. Hukuk, kişilere ve siyasi hedeflere göre uygulanamaz. Hele hele siyasi bir intikam aracı olarak kullanılamaz. Kullanılması düşünülemez. FETÖ eliyle; Balyoz ve Ergenekon yalanlarıyla Atatürkçü aydınları zindana atan kimlerdi? Bu yalan davaların savcısı kimdi? Unutmadık… Hatırlıyoruz… Hatırlayacağız… Ancak bugün, FETÖ silahını muhalif gördükleri kesimler için kullanmaktadırlar. FETÖ; karalama, sindirme, baskı ve korku aracı haline getirilmiştir. FETÖCÜ’lük toplumsal inandırıcılığını yitirme noktasına gelmiştir. Sulandırılmıştır. Ciddiyetini yitirmiştir. Gülünç hale düşürülmüştür.

Yıllardır okunan, tanınan, bildiğimiz gazetecilere yönelik hazırlanan iddianameler, iddia edilen suçların niteliği, içeriği, ileri sürülüş biçimi, Ergenekon, Balyoz ve Komutanlara Suikast davalarının yeniden başlatılmak istendiğinin göstergesidir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, amacın ne olduğunu, o günlerde olduğu gibi, bugün de çok iyi bilmekteyiz. 17 yıllık siyasi iktidar niyetini ortaya koymuştur. Milletimiz; bu karalamalara, bu kumpaslara pirim vermeyecek kadar bilinçlenmiştir. Hukuk bir gün herkese lazımdır. Bunu unutmayın. Mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu