GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyaset

AKIN: TARIMSAL DESTEKLERİ BİR YIL ÖNCEDEN AÇIKLAYACAĞIZ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Bigadiç Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü “Bor İşletme Müdürlüğü”nü Bigadiç İlçe Örgütü ile birlikte ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 13. Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin bor devrimini anlattı. Akın, “Bunların Enerji Bakanı bor ile borcamı ayırt edemiyor, borun gelişmesine katkı sağlayamazlar, onlarda ne ufuk var ne vizyon” dedi.Akın, “Tarım sektöründeki geriliyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Tarım konusu hem tarım üreticilerinin emeklerinin karşılığını alamamaları, hem de kentlerdeki yurttaşların ucuz ve sağlıklı gıda temin edememeleri nedeniyle oldukça önemli.

Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız.” dedi.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu