GündemTürkiye Gündemi

Bakan Işık’tan ‘bedelli askerlik’ açıklaması

Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerlerimizin moralini bozar. Onun için şu anda Türkiye’de hükümetin gündeminde bedelli askerlik yok- “

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerlerimizin moralini bozar. Onun için şu anda Türkiye’de hükümetin gündeminde bedelli askerlik yok. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.
Milli Savunma Bakanı Işık, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Katar krizinin devam ettiği hatırlatılarak, ambargo uygulayan ülkelerin Katar’a 13 maddelik talep listesi gönderdiği ve bu maddeler arasında Katar’daki Türk askeri üssünün kapatılmasının da olduğunun hatırlatılması üzerine Işık, “Bölgede yeterince sorun var. Suriye, Irak, terör DEAŞ, başka terör örgütleri. Bölgede her bir ülkenin başını ağrıtan yeteri kadar sorun var. Bu kadar ağır sorunlarla uğraşılırken bölgede böyle bir krizin çıkması bizi çok üzüyor. Bu ülkeler arasındaki sorunların bir ambargoya dönüşmeden çözülmesi bizim en önemli isteğimiz. Bizim arzumuz şu, arada sorun varsa bu sorunlar bir masanın etrafında oturulsun, konuşulsun öyle çözülsün. Böyle bir talep varsa ben bu talebi henüz resmi olarak görmedim. Bu tabi ikili ilişkilere müdahale anlamı taşıyabilir. Bu biraz da ülkeler arasındaki güç ilişkisinin tezahürü olabilir. Şunu ifade ederim ki, Katar’daki Türk üssü hem Katar askerinin eğitimi, hem Katar’ın hem de bölgenin güvenliği için yapılan bir faaliyettir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmaması lazım. Aksine Türk üssünün orada güçlenmesi Körfez bölgesinin güvenliği açısından son derece olumlu bir adım olur. (Askeri anlaşmanın yeniden getirilmesi) Böyle bir ihtimal bizim açımızdan şu anda yok” açıklamasında bulundu.
Dün yayınlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) ‘milli güvenliği tehdit edenlere yönelik bir askerlik düzenlemesi’ olduğunun sorulması üzerine Işık, “Diyelim ki polisler 10 yıllık görev süresini doldurana kadar eğer bir şekilde görevden ayrılırsa bu kişilerin tekrar askerlik yükümlülüğü geri geliyor. Herhangi bir sebeple askerlikten muafiyet varsa ve o sebep ortadan kalkmışsa muafiyet de ortadan kalkıyor. Buna yönelik bir düzenleme. Her türk askerinin askerlik yapma hakkı ve ödevi var. Buna yönelik bir düzenleme” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu