GündemEğitimTürkiye Gündemi

BALIKESİR’DE KARNE HEYECANI YAŞANDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’de de dün okullarda öğrenciler karne heyecanı yaşadı.184bin 366 öğrenci yarıyıl tatiline girdi.

 

Gaziosmanpaşa ilköğretim okulunda Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Zekai Kafaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle buluştu. Karnelerini dağıttı. Karnelerin yanında dağıtılan oyuncaklarsa çocukların mutluluğunu ikiye katladı.

Bengi projesi ile Balıkesir ve ilçelerinde yapılan aktivitelerin farklı bir boyuta taşıdığı kitap okuma alışkanlığının terk edilmemesini yineleyen protokol üyeleri çocuklara ‘tatilde ödev yok okumak var’ dedi. Vali Ersin Yazıcı Belediyelerinde katkı sunduğunu kitap okuma çalışmalarında bazı ilçe belediyelerinin geride kaldığını hatırlattı ve yeni dönemde bu farkı kapatacaklarına inanıyorum’ dedi.

 

VALİ YAZICI ‘ÖDEV YOK OKUMAK VAR’

Karne dağıtımı sırasında Vali Ersin Yazıcı çocuklarla sohbet etti ve tatilde kitap okumayı ihmal etmeyin’ dedi. Yazıcı yaptığı konuşmada, ’Balıkesir’de 184bin 366 öğrencimiz bugün itibarıyla tatile çıktı. Öğretmen arkadaşlarımızın çok iyi, güzel bir tatil geçirmelerini istiyorum. İkinci dönem onlarla birlikte adeta yeni şarj olmuş bir şekilde yeni yelkenlere adım atma adına ve Bengi projesine de heyecan katma adına öğretmenlerimizin çok iyi dinlenmiş olmalarını istiyorum. Milli Eğitim Bakanımızın da ifade ettiği gibi ödev verilmedi ama çocuklarımızın en iyi dostlarından biri olan kitaptan uzaklaşmalarını da istemiyoruz. Kitap okumalarını arzu ediyoruz.’ dedi. Vali Yazıcı, ‘çocuklarımız başuçlarında kitapla birlikte yaşasınlar. Bengi ile Marmara, Ayvalık, Savaştepe… ye kadar bir sinerji oluşturmaya çalıştık. Konuyu sürekli sizlerde gündemde tuttunuz. Öğretmenlerimiz projeye sahip çıktı. Bengi ile pek çok farklı etkinlikler yapıldı. Başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerine de teşekkür ediyorum. Geride kalan ilçelerimiz oldu ben onlarında yetişeceklerine inanıyorum.’ şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN KAFAOĞLU ‘TATİLDE DİNLENİN KİTAP OKUYUN’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Zekai Kafaoğlu, ‘Yarıyıl tatiline giren öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Ders olmayacak ama okuma alışkanlığını terk etmemek lazım. Gönüllerince çocuklarımız tatillerini yaparak dinlenmiş şekilde girsinler. Tüm çocuklarımızın yarıyıl tatilini kutluyorum. Eğitim ordusunun gönüllü neferleri öğretmen kardeşlerimize iyi tatiller diliyorum ’dedi.

 

YILDIZ ‘SORUNSUZ BİR YARIYIL GEÇİRDİK’

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘18 Eylül 2017 Pazartesi il genelinde 834 okulda 184bin 366 öğrencimiz 15bin 79 öğretmenimizle başlatmış olduğumuz eğitim ve öğretim dönemi birinci kanaat döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğitim öğretim döneminin ilimizde sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasındaki gayret ve üstün çabaları nedeniyle öğretmen arkadaşlarıma, eğitimi şehrin birinci ve en öncelikli mesesi haline getiren, her zaman faaliyetlerimizde bizlerle birlikte olan başta sayın valimize, Büyükşehir Belediye başkanımıza ve değerli protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Tatil döneminde Bengi projesi ile başlatmış olduğumuz okuma etkinliğini tatil süresince devam ettirip tatili çocuklarımızın değerlendirmelerini, kitap okumaya zaman ayırmalarını istiyoruz’ dedi. Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu