GündemSiyaset

“BASINA YÖNELİK MUAMELE KAYGI VERİCİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında basın mensuplarının seyirci bölümünde haber takip etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Başkan Sarı, “Basının hakları kısıtlanamaz. Onların kayıtları olmasa doğrulara ulaşmak güçleşir. Biz kandırılmak ve kandırılanlardan olmak istemiyoruz. Gerekli düzenleme yapılmalı” dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Cumhuriyet Halk Partisi kongre süreci başladı. Heyecanlı bir dönem. Özellikle Karesi, Altıeylül ve çevre ilçelerimizde mahalle delege seçimleri başladı. Karesi’de mahalle ilçe delege seçimleri tamamlandı. Artık ilçe kongre süreci hazırları başlayacak. Karesi ilçemizde iki aday var. Mevcut ilçe başkanımız Dilek Yalçın ve Hürmüz Avcı yarışacak. Karesi İlçe Kongresi ise 4 Ocak Cuma günü yapılacak. Altıeylül ilçemizde delege seçimleri devam ediyor. Onların da kongresi 21 Aralık’ta olacak. 20 ilçemizde de demokrasi şöleni yaşanıyor. İl Kongre takvimimiz Şubat sonu Mart başı olarak planlandı. Ama net bir tarih belli değil. İl kongremizde birkaç adayımız var. Şu anda net bir deklarasyon yok. Coşkuyla, heyecanla birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin ve delegelerimizin de takdirleriyle bir başkan adayımız İl Başkanlığına gelecektir. Aday olan ve olmayan tüm partililerimiz de yeni başkanımızla uyum içerisinde partisini Balıkesir’de ve Türkiye’de iktidar yapmak için çalışacaktır”dedi.

“CHP’Yİ TÜRKİYE’DE İKTİDAR YAPACAĞIZ”

Başkan Sarı, “Biz üzerimize düşen herşeyi partimizi yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın sorunlarına, sıkıntılarına dertlenen Cumhuriyet Halk Partililer ve Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler. Daha etkin yerde görev almak zorunda. Balıkesir’de 8 belediyenin yönetiminde söz hakkı aldık. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için mücadele ediyoruz. Eminim ki CHP’yi çok yakın zamanda Türkiye’de de iktidar yapacağız. Buna inancımız tamdır” dedi.

“KANDIRILANLARDAN OLMAK İSTEMİYORUZ”

Başkan Serkan Sarı, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde basına yönelik muamele üzücü ve hatta kaygı verici. Hep söylediğimiz bir şey var. Özgür basın, tarafsız basın. Basının tüm dünyada hakları vardır. Haber yapma özgürlüğünün önüne geçmek hiçbir yöneticiye yakışmaz. Geçtiğimiz hafta meclis de gördüğümüz üzücü bir tablo vardı. Basın mensubu arkadaşlarımızın arkada seyircilerin bulunduğu bir bölümde haber yapmaları beklenmekte. Biz şeffaf ve dürüst olarak çalışmalarımızı kamuoyu önünde yapmak zorundayız. Basın mensuplarının o bölümden haber yapması mümkün değil. Biz de bir çağrıda bulunalım. Büyükşehir Belediye Meclisini yöneten Yücel Yılmaz, basın mensuplarımızı doğru haber yapabilecekleri sağlıklı bir noktaya taşımamız gerekiyor. Paşa Cami oylamasında geçtiğimiz günlerde doğru ve sağlıklı olmayan haberler servis edildi. Doğru bir kayıt olmasaydı bunlar kabul görecekti. Ama şimdi tutanaklara bakıyoruz ki yalan haberleri servis edenlerin tutanakları okumadığını ya da o mecliste olmadığını düşünüyoruz. Yada kasıtlı yaptılar. O yüzden doğruları yazacak, gerçekten yana olacak basın mensuplarının sağlıklı bir şekilde haber yapmaları için uygun koşullar sağlanmalı. Yoksa yalan haberlerin önü açılır. Vatandaşlarımız bu haberlerle yanıltılır. Biz ve vatandaşlarımız kandırılmak istemiyoruz. Kandırılanlardan da olmak istemiyoruz. O yüzden biz şeffaf bir yönetim istiyoruz. Mecliste bürokratların oturdukları bir alan var. Onlar daha sağlıklı bir yere alınarak basın mensupları daha iyi bir yere alınmalılar” dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun gündemini meşgul eden vicdanları yürekleri yaralayan bir gündemle karşı karşıya kalmıştık. Basın mensuplarının kenara alınmasının sebeplerinden biri de budur. Oradaki tartışmaları kamuoyu ile paylaşmalarıdır. Paşa Cami, Kuvayi-Milliye Müzesi gibi kamuya mal olmuş bu değerlerimizin Büyükşehir Belediyesinin yanlış yönetim anlayışı nedeniyle ortaya çıkan borçlara karşılık satılmış olmalarıdır. Satış diyorum. Devir ücretsiz ise yapılır. Bedelsiz bir şekilde devredersiniz. Ama para karşılığında hazineye devrediliyorsa satıştır. 2 milyon liralık bir rakam. Halkımız sokakta kaygısını dile getirirken bunu satacağız demenin anlamı yok. Bu tartışmalı bir şekilde komisyona aktarıldı. Tarihi mirasımızın bu şekilde satılmasını istiyoruz. Halkımızda hassasiyet, kırılma ve üzgünlük var. Biz bu maddelerin çıkarılarak kalan maddelerin oylanmasını talep ediyoruz. Eminim ki şehrimizi yöneten yöneticiler de bu duyarlılığa sahip çıkacaklardır. Diğer satışı talep edilen yerlerin satışında sıkıntı yoktur” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu