GündemÖzel Haberler

BAŞKANDAN YENİ DÖNEMDE İLK MESAJ MERHABA’DA

“ORTAK DÜŞÜNCEMİZ MESLEĞİMİZ”

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Balıkesir Şubesi Başkanı Gürkan Özcan, önceki gün yapılan seçimi MERHABA’ya değerlendirdi. Balıkesir’de trafiği rahatlatmak adına yapılan çalışmaların trafiği olduğundan daha kötü hale getirdiğini söyleyen Özcan, ‘Bakıyoruz şimdi, ortada değiller. Zamanında hiç kimseye bir şey sormadılar’ dedi.

 

“ORTAK DÜŞÜNCEMİZ MESLEĞİMİZ”

  1. Dönemde de ‘Başkanlığa devam’ diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Özcan, meslektaşlarının en büyük sorununun imar konusundaki düzenlemelerin hala yapılamamış olması olduğunu belirtti. Ayrımcılığa ve ötekileştirmeye yer vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Özcan, “Tek liste ile seçime gittik. Tek liste ya da çift liste olsa da bizim Balıkesir olarak farklı bir yapımız var. 32 Yılık geçmişimizde her düşünceden pek çok meslektaşımız oldu. Toplantı masamıza oturduğumuz zaman farklı düşünceler, farklı fikirler kapı dışında kalıyor. Biz meslek odaklı bakışı, Balıkesir’imize, ülkemize nasıl katkı sunarız bunu düşünüyoruz. Netice itibariyle örgütlü bir toplumuz. Biz de kamu kuruluşuyuz. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Ayrımcılığa, ötekileştirmeye asla gitmeden çalışmalar yapıyoruz. Geçen dönem görev aldık bu dönemde üyelerimiz bizim devam etmemizde sakınca görmediler ve oluşturduğumuz 28 kişilik listemizi onaylayarak bize güvenlerini gösterdiler” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERDE 1 HAFTADA BİTECEK İŞ 3 AYDA BİTMİYOR”
Gürkan Özcan, Balıkesir’de meslek kuruluşlarının sürekli eleştiren pozisyonda olduğunu ancak bu meslek kuruluşlarının belediyeyi eleştirmek için herhangi bir şey yapmadıklarını söyledi. Özcan, “Biz Oda olarak hatalarını görüyoruz ve bunu dile de getiriyoruz. Büyükşehir olduk ama 1 haftada bitirilecek iş 3 ayda bitirilmiyor. Bunu biz de yapan da biliyor. Halk zaten bu yapılan yanlış çalışmaların karşılığını sandıklarda verecektir. Şu anda trafikteki göbekler (döner kavşaklar) Avrupa standartlarında deniliyor ama Balıkesir standartlarında değil. Millet alışamadı. Emniyet, Otel Basri ve Gençlik Merkezi önünde pek çok kaza meydana geliyor. Bir yol üzerinde güzergah üzerinde işlem yapıldı, fakat trafik eskisinden daha kötü oldu” dedi.
“8 AYDIR RUHSAT YOK, MESLEKTAŞLARIMIZ ZOR DURUMDA”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Özcan, belediyelere yönelik tepkilerine devam etti. Meslek kuruluşlarından görüş ve fikir alış verişi yapılmadığını kaydeden Özcan, “Çalışmalar yapılırken kiminle görüşülüyor? Master planlar yapılıyor mu? 1\5000’lik, 1\1000’lik planlar yapılırken, hiç kimseye bir şey sormadan dışarıdan getirdikleri danışmanlarla bir şeyler yaptılar. Şimdi ortada kimse yok. Sekiz aydır ruhsat yok. Meslektaşlarımız sıkıntılarla boğuşuyor. Para kazanmadan, işler açılsın diye bekleniyor. Bir şeyi sıfırdan yapmak daha kolay ama yapılmış bir şeyi düzeltmek daha zor” şeklinde konuştu.
“ODALARIMIZ İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR”

2011 Yılından sonra çıkarılan genelgeler, yönetmelikler ile odaların itibarsızlaştırıldığını söyleyen Başkan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz 2016 yılında görev aldığımızda 2011 yılından itibaren sürekli değişen genelgeler, yönetmelikler, KHK’lar ile birlikte mesleğimizin itibarsızlaştırılması ve sindirilmesi söz konusuydu. Hayata geçirilmeyen bir takım taslaklar vardı. Eğer bunlar şu anki mevcut iktidar tarafından hayata geçirilmeye çalışılırsa bizim ne yapacağımız belli değil. Farklı oluşumlar olabilir. Bu seçimlerin hiçbir önemi olmayabilir. Ama biz geçen dönemde seçime girerken üyelerimize hiçbir vaatte bulunmadık. Kamuoyunda odaların yapısıyla ilgili tartışmalar var. Odaların içinden kimse burada yer almazken bizim dışımızdaki herkes bunu tartışıyor. Odadan birilerini çağırıp doğruları ve yanlışları ne diye sorulması lazım. Biz zaten bunları görüyoruz ve biliyoruz. Oda içerisinde de gereken mücadelemizi veriyoruz.”

Gürkan Özcan, Anayasa’nın 135. Maddesine dayanarak 6235 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişileri, yani meslek kuruluşu olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu olduklarını hatırlatarak, kurumun isminin başındaki ‘Türk’ ibaresinin kaldırılması ve tartışılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını, birkaç kişinin söylediğinin tüm kuruma mal edilemeyeceğini, aksi halde bunun başkalarının ekmeğine yağ sürmek olacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu