GündemSpor

BASKETBOL ÖĞRENİYORUM

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okulu kursları devam ediyor. Basketbol öğrenmek isteyen çocuklar kurtdereli spor salonunda çalışmalara başladı.

Balıkesir’in basketbol alanında kazandığı başarıların ardından çocukların ve gençlerin basketbola olan ilgili bir kat daha arttı. Yaz tatilini değerlendirmek isteyen ve eğlenerek spor yapmak isteyen çocuklar soluğu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde aldı.

Basketbolu yeni öğrenmeye başlayan çocuklar antrenörleri eşliğinde çalışmalar yaparken çocuklarını yalnız bırakmayan ailelerde tribünde çalışmaları izledi.

OYUNLARLA ÖĞRENİYORLAR

Basketbola ilginin çok yoğun olduğunu söyleyen Antrenör Damla Alp, “Basketbolda birinci dönem kayıtları bitti. İkinci dönem kayıtları ise 24 Temmuz’da başlıyor. Basketbola ilgi çok yoğun. En çok tercih edilen branşlardan biri basketbol diğeri ise voleybol.  Ailelerde genellikle bu sporlara yönlendiriyor çocuklarını. Voleybol ve basketbol derslerimiz Kurtdereli spor salonunda yapılıyor. Çocukları spora teşvik etmek için oyunlarla başlıyoruz çalışmalara. Hem eğleniyorlar hem sporu seviyorlar hem de öğrenerek güzel vakit geçiriyorlar. Basketbola başlayan çocukların bu branşla ilgili bilgiye sahip olması gerekmiyor. Biz burada sıfırdan öğretiyoruz. Basketbola 6-7 yaş grubundakiler başlayabilirler ama daha küçük yaş grupları için uygun değil. Kurslarda yaz tatilini iyi bir şekilde değerlendirmek ve kötü alışkanlıklardan çocukları uzak tutmak amaçlanıyor” dedi.

BASKETBOLUN FAYDALARI

Her spor dalının olduğu gibi basketbolun da birçok faydası var. Basketbolun faydaları şöyle sıralanıyor;  Sağlıklı bir vücuda kavuşmanızı sağlar, yaşam kalitenizi arttırır, eğlenerek yapılan bu spor sıkıntılarınızı unutmanıza yardımcı olur, fiziksel açıdan gelişimi destekler, solunum hastalıklarında etkilidir, kalp hastalıkları riskini azaltır, yorgunluğu alarak daha dinç hissetmenizi sağlar, oksijen seviyenizi yükseltir, bağ dokularını kuvvetlendirir, yüksek tansiyondan sizi korur, kemiklerin güçlenmesine ve kemik yoğunluğunun artmasına yardımcı olur, kanda bulunan hdl ( kolesterol ) arttırır, yeni insanlar tanımınıza yardımcı olur, kalp ve damarların dolaşımını geliştirir, enerji vererek hareketlilik sağlar, kalp rezervlerinin artmasına destek verir, kalp krizi sonrası hayatta kalma şansınızı yükseltir, kendinize olan güveninizi arttırarak daha başarılı olmanıza yardımcı olur, kanda oluşan yoğunlaşmanın azalmasına yardımcı olur, fiziksel görünümünüzü düzeltir, kasların kandan oksijen çıkarmasına destek verir, kalp çarpıntılarını azaltır, şeker hastalığı riskini azaltır, bağırsak ve prostat kanserinin oluşma riskini en aza indirir, sigara bırakmayı kolaylaştırır, eklem bozulma riskini hafifletir, stresten kişiyi uzak tutar, soğuk ortamlara alışma sürecini azaltır, kabızlık sorununu azaltır, bel ağrılarını azaltır, kilo vermede etkilidir, iştahın kapanmasına yardımcı olur, rahat uyku uyumaya ve sabahları rahatlıkla uyanmaya yardımcı olur, kemik kırılmalarının korunmasını sağlar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu