Gündem

BEL FITIĞI HAKKINDA HER ŞEY -2

2018’in ilk salı sabahından herkese MERHABA!

 

Bel fıtığı yazı dizime kaldığım yerden devam ediyorum. Bel fıtığı tedavi yöntemlerinin ilaç tedavisi, cerrahi yöntem ve ilaç tedavisi olduğunu söylemiştik. İlaç tedavisi daha çok ağrılarınıza yöneliktir ve fıtığınızı yok etmez. Cerrahi yöntem yani ameliyat her hasta için gerekli değildir. Gereksiz ameliyat olmaktan kaçının. Bu süreci birden fazla sağlık uzmanı ile değerlendirmenizi öneririm.

Ve son olarak fizik tedavi ile tedavi olabilirsiniz. Fizik tedavinin bel fıtığı tedavisi için bir çok yöntemi vardır. En çok bilinenler elektroterapi, egzersiz , manuel terapi yöntemleridir. Ayrıca kuru iğne, kupa, hacamat ve kinezyolojik bantlama ile tedaviniz desteklenebilir.

Düzenli bir şekilde tedavinizi sürdürürken bir de dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi fizyoterapistinizin size verdiği egzersizleri evinizde düzenli bir şekilde yapmanızdır. Bunun dışında sizin için sakıncalı olan davranışları fizyoterapistinizin size anlattığı şekilde uzak durmalısınız. Eğer etkili bir fizik tedavi görür ver fizyoterapistinizin size söylediklerine uyarsanız tedavinizin başarısı yüksek olacaktır.

Ayrıca eğer cerrahi yöntemi seçtiyseniz dahi ameliyat öncesi fizik tedavi görmenizi şiddetle tavsiye ederim. Hastalığınızın semptomlarından dolayı ameliyata giden sürece kadar mutlaka kas kısalıkları ve kuvvetsizlikleri ile karşılaşırsınız. Önce bu problemleri giderip ameliyatınızı olursanız daha kaliteli bir post-of yani ameliyat sonrası süreci sizi bekliyor olur.

Ameliyattan sonra bir daha fıtık olmayacaksınız diye bir şey söz konusu değildir. Uymanız gereken bazı kurallar ve dikkat etmeniz gereken noktalara uymadığınız takdirde tekrar edebilir.

Fakat eğer platin takılmışsa bir daha o seviyeden fıtıklaşma söz konusu olmaz. Diğer seviyelerden fıtıklaşma yine mümkündür. Platin takılmasının dezavantajı ise hareketi kısıtlamasıdır.

Yine omurgada birden fazla fıtıklaşmadan kaynaklanan kaymalar meydana gelebilir. Bu kaymaları kontrol altına almak için de platin takılabilir.

 

Bu hafta tedavi hakkında her şeyi sizlerle paylaştım. Önümüzdeki hafta ise fıtığa yakalanmamak ve yeniden tekrarlamaması için ne yapmalıyız bu konuda yapabileceğiniz HER ŞEYİ paylaşacağım.

 

Soru ve önerileriniz için mail adresim;

sinemgirgindemir@gmail.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu