Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

BİR HORTUMLA GELEN AFET

Öğle saatlerinde kara bulutlarla gelen hortum kıyı bölgelerini vurdu. Kıyı şeridinde bulunan Zeytin ağaçlarını dallarından ayırarak çıplak bırakan hortum, bazı evlerinde çatılarını uçurdu.

Arazide çalışan iki kişiden birinin beline zeytin ağacından kopan dal düştü. Diğeri hortumdan yara aldı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Bölgede inceleme başlatıldı.

ERSOY ‘ÇAMDİBİ VE TARLABAŞINA KADAR ULAŞMIŞ’

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy hasarın hemen ardından Çamdibi ve Tarlabaşı mahallelerindeydi. Konuyla ilgili olarak Başkan Ersoy, Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını söyledi. Ersoy, ‘Öğle saatlerinde çıkan hortum, zeytin tarlalarının bir bölümünde hasara neden oldu. Bazı evlerin ve ahırların çatıları uçtu. Elektrik direkleri devrildi. Öğle saatlerinde yaşanan bu olay Edremit ve Çanakkale yolu üzerindeki bazı binaları da etkiledi.’ dedi.

ERDURMUŞ ‘İNCELEME SÜRÜYOR’

Karabulut sert rüzgâr yağmur birlikte gelen hortum hasar verdi.10 evin çatısı uçtu. Kıyı şeridindeki bazı evler zarar gördü. Kalabak mahallesinde hortumun etkisinin az hissedildiği ancak Çamdibi ve Tarla başına kadar olan bölgelere hortumun ulaştığı belirlendi. Balıkesir Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ‘çiftçiler için borç ertelemesi olduğunu hatırlatarak zarar gören çiftçilerimiz içinde bu erteleme geçerli’ dedi. Bölgedeki İncelemelerin bugün neticelendirileceğini belirtti.

ZEYTİNLİKLER ÇIPLAK KALDI

Karabulut sert rüzgâr yağmur birlikte gelen hortum hasar verdi.10 evin çatısı uçtu. Kıyı şeridindeki bazı evler zarar gördü. Kalabak mahallesinde hortumun etkisinin az hissedildiği ancak Çamdibi ve Tarla başına kadar olan bölgelere hortumun ulaştığı belirlendi.

ERSOY ‘HORTUMDA ZARAR GÖREN YERLER VAR’

Konuyla ilgili olarak Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, yaklaşık 200metrelik bir arazide bulunan zeytin ağaçlarının bükülmüş olduğunu ve Çamdibi girişine kadar uzanan hortumun Tarlabaşına kadar ulaştığını belirtti. Arazide çalışan iki kişi yaralandı ancak tedavi için hastanedeler. Önemli bir durum şuan için yok. Ancak olay anında hortuma yakalanan insanlar için zarar evet olabilirdi. Güçlü bir hortum zarar verdi bu zararda ağaçlar ve evlerin çatıları uçtu.’ ifadelerine yer verdi. Öte yandan 200 metrelik arazilerde bükülmüş ağaçlar şuan çıplak. Sadece ağaç gövdeleri kaldı.

ERDURMUŞ ‘ZARARI TESPİT EDİYORUZ’

Tarım İl Müdürü Zekerriya Erdurmuş, ‘ Ziraat Bankası Tarım Kredi Kooperatifine borçlu olan çiftçilerimiz için bu borç ertelendi. Hasar gören çiftçilerimiz içinde zaten bu erteleme olduğu için onlarda ertelemeden faydalanacaklar. Arkadaşlarımız inceleme yapıyor ve inceleme şuan devam ediyor’ dedi.Semra Aman Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu