GündemDünyadan HaberlerSiyaset

‘’BİZ BU ÜLKENİN KORUYUCULARIYIZ’’

Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanlığı tarafından ‘’Ocak Sönmesin Diye Bir Ömür Nöbetteyiz’’ adlı etkinlik Kurtdereli Kapalı Spor Salonu’nda Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi. Kılavuz yaptığı konuşmada, ‘’Biz ülkücüler bu ülkenin koruyucularıyız’’ dedi.

KILAVUZ ‘’ÜLKÜ OCAKLARI KUTLU BİR YUVADIR’’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ‘’Sizlerle beraber olmanın onurunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini iletmek istiyorum. Başta Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve Yüce Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi’yi binlerce şehidimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yad ediyorum. Değerli dava arkadaşlarım, ülkü ocakları rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ve dava büyüklerimizin kurmuş olduğu kutlu bir yuvadır. Ülkü Ocakları’nı kurmalarındaki öncelikli amaçları Türk Gençliğinin her yönüyle ilimde, ahlakta, sanatta, sporda donanımlı bir hale getirerek, her türlü yabancı ideolojilerden, kötü ortamlardan uzak tutarak milletimizin geleceğini güvence altına almak istemişlerdir. Allah’a sonsuz şükürler olsun ki ülkü ocaklarının vesilesiyle vatanımıza, milletimize, Türk ve İslam alemine çok büyük hizmetler gerçekleştirilmiştir’’ ifadelerini kullandı.

KILAVUZ‘’BİZ BU ÜLKENİN TEMİNATLARIYIZ’’

Ülkü Ocakları’nın şehitlere borcu olduğunu söyleyen Kılavuz şu ifadeleri kullandı; ‘’Ülkü Ocakları, Türk Milletinin günümüzdeki 57. Alayıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 57. Alaya bir emir vermişti. ‘’Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’’ demişti. İşte biz bu vatanın koruyucularıyız. Bu milletin teminatlarıyız. Bu devletin güvenceleriyiz. Ülkü Ocakları kutsal, peygamber ocağı kadar mübarektir. Ülkü Ocakları şüphesiz ki hepimizin yetişmiş olduğu kutlu mekteplerdir. Ülkü Ocakları, şehitlerimizin otağıdır. Ülkü Ocakları, Türk gençliğinin şaşmaz adresleridir. Ülkü Ocakları’nın içerisinde şehitlerimizin ruhu vardır. Dolayısıyla bizim de şehitlerimize karşı borcumuz vardır’’

GÖRMEN ‘’BU DÖNEMDE ÜLKÜ OCAKLARINA DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR’’

Güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyen Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanı Halil Görmen, ‘’Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi, Ülkü Ocakları’nı kurarken burada Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletiyle yetişmesi için kurmuşlardır. Türk Gençlerinin bu süreçte Ülkü Ocakları’na çok daha fazla ihtiyaçları vardır. Bizler de adeta Genel Başkanımızın Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletlerine uyarak ülkücü Türk Gençlerine karşı adeta eten duvar olduk. Çünkü günümüze baktığımızda bin yıl geçmesine rağmen düşmanlarımız aynıdır. Yeni haçlı seferleri Türk Gençliğine doğru yapılıyor. Artık silahlı savaşlar yerini psikolojik ve ekonomik savaşlara bırakmıştır. Ailelerin asimile edilmesi ile en gençler, çocuklarımız hedef alınmıştır. Bu noktada gençliğimizin en doğru kılavuzu Ülkü Ocaklarıdır’’ şeklinde konuştu. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, ‘’Biz bu kutlu ocağa 13 yaşında başladık. Hem ticari hayatımızda hem de MHP’nin Balıkesir’de tek Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımızın huzur ve refahı için hizmet vermekteyiz. Yolumuz uzun ama şerefle yürüyoruz’’ dedi. Program şehit ailelerine plaket verilmesinin ardından Alperen Kekilli ve Ahmet Şafak konseri ile devam etti.

DİKKAT ÇEKENLER…

*Konuşmalar başlamadan evvel İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Protokolde oturan şehit ailelerinden olan yaşlı teyzenin ayakta durmakta güçlük çekmesine rağmen İstiklal Marşı boyunca ayakta durması ve oturmayı reddetmesi dikkat çekti.

*Kurtdereli Spor Salonu’nu dolduran ülkücüler, ilçelerden ve çevre illerden de katılım gösterdiler.

*Salonun dışında açılan stantlarda Ülkücü geleneğe ait aksesuarlar, kitaplar, bayraklar ve bozkurt heykelleri satışı yapıldı.

*Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un konuşması pür dikkat dinlenirken Kılavuz, Ülkücülerin, ülke savunmasında önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

*Ülkücü yeminini okuyan 10 yaşındaki minik öğrenci Yiğit Tek, sahnede gözyaşlarına hakim olamazken, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, miniği alnından öperek tebrik etti.

*Konserde Ahmet Şafak, şarkılarını seslendirirken, tribündeki coşkuya ortak olmak adına sahneden inerek tribünlerin yanında şarkısını söylemeye devam etti. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu