Kamil AKYÜREKGündemKöşe Yazıları

BU DEFA MİRZA YAKALANDI RADARA

Bir önceki yazımda Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in adeta CHP’li siyasilerin radarı haline geldiğini ve bunu yaparken kullandığı dille her kesimden sempati topladığını yazmıştım. Bu kez de Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza yakalandı Canbey’in radarına.

Salt ideolojik nedenlere ve Bandırma’nın İl olma hayaline sırtını dayayarak beş yılı geçirip, kaliteli hizmet üretmede beceri gösteremeyen, bu yetersizliğin faturasını da Büyükşehir’e mal etmeye çalışan Mirza, bu defa Canbey’in tatlı-sert radarına yakalandı.

Mirza’nın Büyükşehir Belediyesi için ustaca yaptığı bu negatif algı Canbey’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ve sorulardan oluşan duvara tosladı.  Meraklı olanlar ayrıntılar için Canbey’in sosyal medya hesabına girip bakabilir. Ama benim dikkatimi çeken Canbey’in Mirza’ya Bandırma Belediyesi ile ilgili sorduğu “Bandırma Belediyesinin ne kadar gayrimenkulü satılmıştır” sorusu.

Ki bu oldukça önemli bir soru ve bana kalırsa, seçim atmosferine tamamen girildiğinde ve Siyasiler sahaya indiğinde hem Büyükşehir’in (Bandırma dahil olmak üzere) İlçelere yapılan yatırımların rakamsal ibarelerle tümünü, hem de Bandırma’da satılan gayrimenkul sorusunun cevabın duyacak ve göreceğiz.

MİRZA BUNU HEP YAPIYORDU AMA

Eh, aslına bakarsanız Mirza’nın Bandırma’da gösterdiği beceri eksikliğini gizlemek için, kıyıda köşede Büyükşehir Belediyesini itham ettiğini ve Bandırma’da oldukça popüler olan il olma hevesini de kullandığını aslında bizler çok iyi biliyoruz. Şahsen ulusal düzeyde yaşanan kamplaşma argümanını il-ilçe düzeyine indirgeyerek monte edip yürüttüğü bu siyasi tarz pek hoşuma gitmese de, Bandırma seçmeni üzerinde bu güne kadar etkili olduğunu da inkar edemem. Ama önümüzde ki dönemde Mirza’nın bu stratejisinin Canbey’in radarı nedeniyle bu pek işe yaramayacağını düşünüyorum. O yüzden Mirza’ya tavsiyem radara takılmayacak bir strateji üretmesi yönünde.

Aksi halde karşılaşacağı radar cezasının bedelini karşılayamayabilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu