Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİME HAZIR

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı’nın Balıkesir’deki 20 ilçe belediye başkan adayı açıklandı. AK Parti’den 17, MHP’den ise 3 belediye başkan adayının tanıtıldığı toplantıda her iki partide tek yürek oldu. AK Parti ve MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı’nın 20 ilçe belediye başkan adayı dün tanıtıldı. 17’si AK Parti’den 3’ü ise MHP’den belirlenen ittifakın aday tanıtım toplantısında AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz her iki partinin adaylarını da tek tek sahneye çağırdı. Kurdereli Spor Salonu’ndaki tanıtım etkinliğinde ittifakın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ile birlikte tüm adaylar birliktelik mesajı verdi.

AK Parti Milletvekillerinin tümü ve MHP İl Başkanı Orhan Dereli’nin de katıldığı tanıtım toplantısında ittifakın MHP’li adayları Tuncay Kılıç, Osman Kılıç ve Nazmi Başaran büyük ilgi gördü. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatından kesitlerin yeraldığı sinevizyon gösterisinin sunulduğu toplantıda AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bir konuşma yaptı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından belediye başkan adaylarının tanıtımı için toplantısı düzenlendi. Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte daha önce AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve 20 ilçe belediye başkan adayları kamuoyuna açıklandı. 17’si AK Parti’den 3’ü ise MHP’den olan adayların tanıtım toplantısına AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, ilçe belediye başkanları ve adayları, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, MHP İl Başkanı Orhan Dereli ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tanıtım etkinliğinin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz ve AK Parti milletvekilleri de birer konuşma yaparak partililere seslendi.

 

Blk Aday 12

SAĞLAM: “ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

Aday tanıtım toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, “Dostluklar, kardeşlikler zor zamanda belli olur. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimize yöneltilen, alçak saldırıyı kahramanca püskürten halkımızın temellerini attığı iki büyük siyasi lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, tesis ettiği Cumhur ittifakı Türkiye siyaseti için çok önemlidir. Aynı hedef aynı ülkü aynı millet aynı kalp için ittifak olan adını bu halktan alan kökü bu vatanda olan gayesi hakka hizmet halka hizmet olan Cumhur İttifakı adaylarını huzurlarınızda ilan edeceğiz. Ak Parti Balıkesir İl Başkanı olarak çok açık ve net bir beyanda bulunmak istiyorum. Seçim süreci boyunca ülkemizi kaotik bir ortama sürüklemek isteyecek, kardeş kavgası çıkartacak girişimlerle karşılaşabiliriz. Asla ama asla sukünetinizi ve dirayetinizi ve verasetimizi kaybetmeyeceğiz. Durmadan, dinlenmeden çok çalışacağız. El ele, gönül gönle tüm teşkilatımızla sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız inşallah” dedi.

KAFAOĞLU: “SADECE ADAYLAR ÇALIŞMAYACAK”

Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, konuşmasında aday olamayanların küsmeyerek seçime destek vereceklerini söyledi. Artık gönül belediyeciliğinin ön plana çıktığı bir dönemde olduğumuzu söyleyen Kafaoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir memleket, bayrak vatan meselesi olduğunda hep en önde yer almıştır. Daima devletinin ve milletinin yanında yer almış. Kuvay-i Milliye şehrinin adayları tanıtılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. 24 Haziran’da nasıl Balıkesir ayağa kalktıysa, 31 Mart’ta da şahlanacak inşallah. Yerel yönetimler demek hizmet demektir. Yerel yönetimler demek gönüllere dokunmak demektir. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘artık gönül belediyeciliği seferberliği yapıyoruz’ dedi. Önceden ideolojik belediye anlayışı vardı.  Bu millet hizmet, sosyal, kültürel belediyeciliği tanımıştı şimdide bu yeni dönmede gönül belediyeciliğini tanıyarak basılmadık yer dokunulmadık gönül bırakmayacağız. Sadece adaylarımız çalışmayacak. Aday olamayan herkes, milletvekillerimiz, teşkilatlarımız sağına soluna bakmadan herkes sorumluluk bizde diyerek 31 Mart sandıklardan sonuçları alıncaya kadar bize durmak yok. Uyumak bize haram. Cumhurbaşkanımızın asla başını öne eğdirmeyeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır, aday olmayan arkadaşlarımızda küskünlük, kırgınlık, dargınlık olmaz.Çünkü biz bu davanın delisiyiz. Bu kutlu yola Cumhurbaşkanı ile çıktık onunla devam edeceğiz. Bir nefer olarak çalışacağız”.

 

Blk Aday 10

YILMAZ: “BALIKESİR’İ İLK 10’A SOKACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz’da bir konuşma yaparak, “Öncelikle, şahsımı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösteren Liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a takdirleri için teşekkürlerimi sunuyorum. İlçelerimizde aday gösterilen dava arkadaşlarımı ve Milliyetçi Hareket Partili Kardeşlerimi, yani Cumhur İttifakının tüm adaylarını tebrik ediyorum. Size söz veriyorum. Balıkesir’i hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Balıkesir’i hep birlikte yöneteceğiz. Benim şehrim her şeyin en iyisini hak ediyor. Balıkesirimiz, Türkiye için berekettir, bolluktur. Bizim güçlü bir tarihimiz, zengin bir kültürümüz, her açıdan muazzam bir potansiyel barındıran şehrimiz var. Genç, dinamik, zeki, girişimci insanlarımız var. Balıkesir bugün ekonomik açıdan Türkiye’nin 16. şehri. Yani 81 ilin içinde Balıkesir 16. sırada.Ama bizim hedefimiz ilk 10. Türkiye’nin ilk 10’u. 81 ilin ilk 10’u.” şeklinde konuştu.

‘VERASET İLAMI İÇİN BİLE AYLARCA BEKLİYORDUK’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatınden kesitlerin yeraldığı sinevizyon gösterisi ardından son olarak AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bir konuşma yaptı. AK Parti iktidarıyla Türkiye’de yaşanan ilkleri anlatan Yavuz, “AK Parti ile bürokrasi ortadan kaldırıldı. Bunu avukat olan arkadaşlarımız çok iyi biliyorlar. Sizde çok iyi biliyorsunuz. Benim avukatlığımız ilk yılları veraset ilamı çıkacak. Bir veraset ilamı çıkartmak için onlarca farklı yerlere yazı ve faks gönderiyorduk. Günler geçiyordu. Ondan sonrada birde Adliye’de uzun süre geçiyordu. Bir ande gidip noterden veraset ilamını alıp çıkıyoruz. Şimdi o eski günleri hatırlaymıyoruz. Unuttuk. Ama gerçekten sadece bir veraset ilamı için bile aylar geçiyordu. Yine sağlık kuruluşlarının birleştirilmesini düşünün. Bizim Sakarya’da uzun bir koridoru vardı oraya devlet memurları gidemiyordu. İlaç yazdırmaya sabah ezanı okunmadan orada kuyruğa geçmek gerekiyordu.  Arık bunlar kalmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi çok sevdiklerini belirten Yavuz, “Çünkü eğer AK parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı, bugün geldiğimiz noktanın hayalini bile kuramazdık. Eğer hele hele demokrasi alanında, özgürlükler alanında geldiğimiz alanın bir çeyreğinin bile hayalini kuramazdık.” dedi.

‘DÜNYANIN EN İYİ İHA’LARINI ÜRETİYORUZ’

Türkiye’nin artık silahlı ve silahsız, insansız hava aracı İHA’lar ürettiğini belirten Yavuz, “Şimdi ürettiğimiz İHA’larımız var silahlı silahsız. İnsansız hava aracı. Eğer Türkiye insansız hava aracını yapamamış olsaydı bugün törere karşı verdiğimiz mücadeleyi bu şekilde veremezdik. Ama artık ne İsrail’e mecburuz ne de Amerika’ya mahkumuz bu anlamda. Biz kendi İHA’larımızı üretiyoruz silahlı silahsız. Hem kullanıyoruz hem de şimdi bütün dünyaya satıyoruz. Hatırlayın şimdi yeni Ukrayna sipariş verdi. Dünyanın en iyi İHA’sını yapıyor Türkiye. Birde şimdi yapacaklarımız var. Daha BMC’nin temeli atıldı. Tank üretemeye başlıyoruz artık. Yerli tank. 250 tane yapacak TSK’ya teslim edecek. Ardından 100 tane Katar ve başka ülkeler bekliyor. 41!inci tankın motoru yerli olacak. Yerli otomobil ve Kanal İstanbul’umuz olacak. Olacak olacak.” diye konuştu.

 

Blk Aday 1

Konuşması ardından AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Cumhur İttifakı’nın 20 ilçenin AK Parti ve MHP belediye başkan adaylarını tek tek kürsüye çağırarak tanıttı. Yazuz son olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz’ı da kürsüye çağırarak adaylarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN BAŞKAN ADAYLARI

Cumhur İttifakı’nın Balıkesir ilçe belediye başkan adayları şöyle:

AK Parti: Dinçer Orkan (Karesi), Hasan Avcı (Altıeylül), İsmail Cankul (Kepsut), Yusuf Cengiz (İvrindi), Şükrü Gür (Susurluk), Alp Bostancı (Bandırma), Kazım Arslan (Gömeç), Ramazan Bahçavan (Dursunbey), Erdinç Odabaşı (Gönen), Emin Ersoy (Havran), İnrahim Koman (Manyas), Turan Gün (Erdek), Turhan Şimşek (Savaştepe), İsmail Avcu (Bigadiç), Ekrem Yavaş (Sındırgı), Necdet Uysal (Burhaniye), Süleyman Aksoy (Marmara).

MHP: Tuncay Kılıç (Edremit), Osman Kılıç (Balya), Nazmi Başaran (Ayvalık)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu