GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriSpor

CUMHURİYET KUPASI SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Burhaniye Kaymakamlığı ve Burhaniye Belediye Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvasının açılış hamlesini Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Burhaniye genelinde 20-21Ekim tarihlerinde düzenlenen “Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası”na Burhaniye’den 130 sporcu katıldı. Yaş gruplarına göre 4 kategoride yapılan satranç turnuvasının açılış hamlesini ise Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal yaptı. Balıkesir İl Hakem Kurulu Başkanı Erdem Özgören ve Ulusal Hakem Çağrı Şık turnuvanın başhakemliğini yaparken Balıkesir ve Burhaniye’den 4 farklı hakem maçları yönetti. 2 gün oyunca çekişmeli maçların ardından kazananların belli olduğu turnuvanın ödülleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verilecek.

UYSAL ‘‘SPOR HAYATINIZA FARK KATACAK’’

Sadece Burhaniye’den katılan 130 sporcu ile yapılan satranç turnuvasının açılışında konuşan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Önemli bir zekâ sporu olan satranca gönül verdiğiniz için siz çocuklarımıza ve çocuklarını bu spora alıştıran ailelere teşekkür ediyorum. Böyle etkinlikler sayesinde zeki, akıllı, atak genç nesiller yetişecektir. Önemli olan bu turnuvaya katılmaktır. Böyle önemli bir sporda mücadele vermektir. Tabi ki kaybedenler ve kazananlar olacak. Ama unutmayın ki bu sporla ilgileniyor olmak hayatta hepinize bir fark katacaktır. Tüm Sporculara başarılar diliyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu