GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

DOSDOĞRU PAYLAŞIM YAPIN

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi dün yapıldı. Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti grup Başkanı İsmail Cankul sosyal medyada CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın paylaştığı bir yoruma yanıt verdi.

Edremit demedi Kamil Saka demedi ama kürsüden okuduğu paylaşım Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın mesajı ve yorumuydu hem de hem belediyeden hem de şahsının paylaşımından retwetlenmişti.
BASKİ tarafından yapılan kazıların üzerinin kapatılması işlemi ilçe belediyelerine yaklaşık 6 ay önce verildi. Yapılan paylaşıma tepki gösteren Kepsut Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanı alınan kararı hatırlatarak, ‘’ amacım sataşmaya neden olmak değil ancak dosdoğru paylaşımlar yapın. Halkı yanıltmayın’’ dedi.

SOSYAL MEDYA DERSİ GİBİYDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem dışı söz alan AK Parti grup Başkanı İsmail Cankul BASKİ ile ilgili yapılan bir paylaşıma gönderme yaptı. Konuşmasında isim vermedi ancak paylaşımından kim olduğu açık ve netti.Cankul, ‘Bir Belediye Başkanımızın sosyal medyada paylaştığı yorumda; ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı BASKİ Yapmış olduğu kazı çalışmaları sonrası yolların tamiratını yapmadığından vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi ile ilgili imzaladığımız sözleşmenin ardından mahallemizde tadilat ve yol düzenlemelerine hızlı bir şekilde başladık. Sezon öncesi çalışmalarımız hızlı bir şekilde tamamlayacağız.’dedi.

‘BASKİ Mİ İLÇE BELEDİYESİ Mİ? 6 AY ÖNCE BELİRLENDİ’

Başkan Cankul sataşmaya neden olmak istemediğini ifade etti ancak ucuz siyaset diyerek dosdoğru paylaşım yapın sözleriylede paylaşımların doğru olmadığını adeta yalanladı.Cankul şöyle konuştu: ‘Sataşmaya neden olmak kürsüye çıkmadığını ifade eden Başkan Cankul,’Sosyal medyada yaptığınız paylaşımlar dosdoğru olsun. Ucuz siyasetler yapmayın. AYKOME Kararı ile BASKİ’nin yapmış olduğu kısmi yada acil müdahalelerin hepsinin tadilat işleri ilçe belediyelerine devredilmiştir. Yetki ilçe belediyelerindedir. BASKİ’de yapılmış olan işlerin ücretini bir sonraki hak edişin devamındaki aidata, İlçe belediyelerimize yatırıyor. Dün yapılan paylaşım diyor ki; ‘BASKİ yapılan kazıların üzerini kapatmıyor. Biz gittik özel bir sözleşme yaptık. O sözleşme neticesinde biz bu tamiratları yapıyoruz. Yani insanlarımız mağdur olmasın diye. O işi zaten sizin 5-6 ay önce yapmanız gerekirdi. O yetki size 5-6 ay önce verildi. Siz tamir edeceksiniz metrekare hesabını da ölçüp biçecekler size zaten ödüyorlar. Burada sosyal medyada küçük ve basit şeylerle bunu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Bu görevi BASKİ bizim değil ha yapmıyorlar bizde ondan yapmıyoruz gibi paylaşımlar bunlar ve hoş değil. İnsanları dosdoğru bilgilendirmek lazım.’

CHP REDDETTİ OY ÇOKLUĞUYLA EVET DENDİ

Meclis salonunda yapılan toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okundu ve oylandı. Mecliste dikkat çeken konular arasında Karesi ilçesinde yer alan Değirmenboğazı Tabiat Parkı(kapı girişi, kır lokantası, kır kahvehanesi, büfe ve 5 adet satış standının) ve bazı ilçelerdeki piknik alanlarının pazarlık usulü ile 10 yılla kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2.Bölge Müdürlüğünden kiralanması konusuda tartışma yaratan konular arasında yer aldı. Fatma Kara’nın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu