Gündem

Gar önünde toplandılar

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Balıkesir Müdürlüğü çalışanları tarafından her yıl yapılan lokma hayrı, tarihi Balıkesir Garı önünde gerçekleştirildi.

 

 

TCDD Balıkesir Müdürlüğü çalışanları tarafından hayatını kaybeden ve görev şehidi meslektaşları için lokma hayrı düzenlendi. Bu yıl 21’incisi düzenlenen lokma hayrında konuşan Hakan Şen, ‘Her yıl geleneksel olarak lokma hayrı gerçekleştiriyoruz. TCDD Balıkesir İşletme Müdürlüğü çalışanları kendi aralarında topladıkları parayla düzenlediğimiz hayır kapsamında bu yıl yaklaşık 10 bin kişilik lokma dağıttık. Bu lokma hayrı uzun yıllardan beri süregelen, birlik ve beraberliğin yaşandığı bir etkinlik’ ifadelerini kullandı. Yaptıkları lokma hayrını her yıl geleneksel hale getirdiklerini söyleyen Demiryolu Tren Teşkil Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEMMAGAD) Başkanı Cüneyit Demirkan, bu tür faaliyetlerin arttırılmasını gerektiğini belirtti.

 

Koçbay ‘Tren Kazası’

 

Lokma hayrı için Balıkesir’e gelen 3.Bölge Başmüdürü Selim Koçbay’da, “21 sene önce bir tren kazası sonrası şehit olan arkadaşlar için demiryolcular olarak toplanarak, şehit demiryolcular ve emekli iken vefat eden demiryolcular için lokma hayrı düzenleme kararı aldık. Bu sene bu lokma hayrımızın 21.yılı. tüm demiryolcu şehitlerimizi ve vefat eden emekli demiryolcularımıza minnet ile dua ederek, yad etmenin sevincini yaşıyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Yalnız Bırakmadı

 

Tarihi Gar önünde yapılan lokma hayrına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, tren yolu çalışanlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Şehit olan demiryolu çalışanları ve vefat eden demiryolu çalışanları için yapılan lokma hayrına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, TCDD 3’ncü Bölge Baş Müdürü Selim Koçbay, Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, Türk-Eğitim-Sen Balıkesir İl Başkanı Yılmaz Kuran, Demmagad Başkanı Cüneyit Demirkan, TCDD İzmir Memur Sendikaları Başkanı Ali İlhan ve çok sayıda demiryolu çalışanı katıldı. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu