Gündem

GENÇLİK KUDÜS İÇİN TEK SES

Balıkesir Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Rektörlük önünde yapılan basın açıklaması tüm Türkiye’de eş zamanlı yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü Rektörlük Binası önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Topluluk Başkanı Abdülkadir Yılmaz şu ifadeleri kullandı; ‘Küresel dünya sisteminin çatırdamasıyla ortaya çıkan endişe, emperyalistler gün geçtikçe daha da korkutmakta ve iktidarlarını sabit kılabilmeleri adına şiddetin boyutunu gün geçtikçe derinleştirmektedir. Yıllardır bütün dünyanın gözleri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık bugün, olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir. Kudüs bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir’

‘Peşini Bırakmayacağız’

ADEM Başkanı Abdulkadir Yılmaz, ‘ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor bu adımı şiddetle kınıyoruz. Biz bugünün gençleri ve yarının büyükleri olarak temin ederiz ki; asla ve asla bu meselenin peşini bırakmayacağız. Bu inanç ve kararlılıkla başta Filistin halkı olmak üzere zulme maruz kalan kim olursa olsun daha iyi bir dünya için mücadele etmeyi sürdüreceğiz’ ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamaya Memur Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Aydın, Türkiye Gençlik Birliği Balıkesir Şube Başkanı Suat Oral ve yönetim, akademisyenler ve öğrenciler de destek verdi.

Gür ‘Memur Sen Görev Başında’

Memur Sen İl Başkanı Ahmet Gür, ‘Kudüs ağlıyorsa bizim Balıkesir olarak sessiz durmamız çok kötü olurdu. Biz de pek çok defa bu konuda açıklamalar yaptık. Genç Memur Sen’e bağlı üniversiteli gençliğimiz ADEM üyeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasına destek verdik. Artık üniversiteler özüne döndü. Ümmetle ilgili açıklamalar yapılıyor bu da bizi mutlu ediyor. Biz Kudüs’e sahip çıkacağız. Basit oldu bittilere izin vermeyeceğiz. Memur Sen bu konunun takipçisi olacak. Sonuç alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek’ ifadelerini kullandı.

Aydın ‘Sessiz Kalamazdık’

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Aydın, ‘Memur Sen bünyesinde 172 üniversitede faaliyet gösteren ADEM Topluluğunun basın açıklaması faaliyetini gerçekleştirdik. Kudüs Müslüman aleminin kalbi durumunda. Önemli bir mabedimiz. Son zamanlarda artık bu halka daraltılmaya başlandı. Şuurlu gençlik ve şuurlu müminler olarak bu konuda sessiz kalmamız olmazdı. Bu konunun takipçisi olacağız’ şeklinde konuştu. Nihan Merve Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu