GündemEkonomiGörüntülü HaberlerSiyaset

İşdünyasından birlik çağrısı

Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın organize ettiği toplantıda bir araya gelen Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile işadamları derneklerinin başkanları ABD’nin ekonomik saldırılarına karşı birlik mesajı verdi.

 

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, milletvekilleri, belediye başkanları, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile işadamları derneklerinin başkanlarının katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yırcalı, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, ilçe belediye başkanları ve işadamları derneklerinin başkanları katıldı. Toplantıda katılımcılar tek tek konuşarak, ABD’nin ekonomik saldırılarına karşı birlik mesajı verdiler.

Ak Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, BAGİAD, BASİAD, MÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasının tüm temsilcileri Türk ekonomisine karşı başlatılan savaşta devletin yanında oldukları mesajını verdi.

‘2023 HEDEFİNE DAHA GÜÇLÜ ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ”

Konuşmasına toplantıya destek verenlere teşekkür ederek başlayan AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesirlilerin Türkiye’nin yeni milli mücadelesinde gereken sorumluluğu alacağını söyledi. Balıkesir’in her zaman milli mücadele dönemlerinde ön sıralarda yeraldığını belirten Demiraslan, “Milli Mücadele döneminde emperyalist güçlere, 15 Temmuz gecesi milli iradeye darbe vurmaya kalkışanlara, Balıkesirliler meydanları doldurarak gereken cevabı vermişti. Döviz kuruyla ekonomik savaş başlatan hainler, topraklarında,18 yaşında Amerikan mandasına karşı çıkan Savaştepeli Tıbbiyeli Hikmet’i, daha yirmisinde şehadete yürüyen Makbule Efe’yi, Kurtuluş Savaşı kahramanı Koca Seyit’i yetiştiren bu toprağın insanlarının ‘Ya istiklal ya şehadet’ dediğini bir türlü anlayamamışlardır.  Paşa Camii Kubbelerinin kurşunlarını söküp, cephane yapan ecdadın torunları bugün, döviz ve altınlarını bozdurarak ekonomik savaştaki yerlerini almışlardır. İnanıyorum ki, bu saldırıyı da atlatıp, 2023 hedefine, daha güçlü ve emin adımlarla yürüyeceğiz. Döviz, faiz ve rant lobisine boyun eğmeyeceğimizi, dost düşman herkes bilsin. Daha önce denediler, başaramadılar. Bundan sonrada başaramayacaklar. Katılımınız ve vatanseverliğiniz için sizleri ayrı ayrı kutluyorum. Bu savaşı inşallah hep birlikte kazanacağız.” dedi.

ÇELİK: “TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Ak Parti Milletvekili Adil Çelik “Bu topraklarda bağımsız olarak bu topraklarda varb olmaya devam etmek istiyorsak bize saldırmaya devam edecekler. Biz Kurtuluş Savaşı mücadelesini niye verdik ? Onlara teslim olmayacağız. Söz konusu Balıkesir, vatansa gerisi teferruattır diyen tüm iş adamlarına teşekkür ediyorum. Ekonomik tedbirlere döviz yeniden normale dönecektir. Türkiye’nin gecelik yüzde 2000 faiz yaşadığı dönemlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu sıkıntılar geçecek. İş dünyasının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Belgin Uygur  “Türk milleti yüz yıllardır çeşitli oyunlar ve kumpaslarla karşı karşıya kaldı. 16 yıllık Ak Parti iktidarında da böyle oldu. 15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milleti devletinin yanında yer aldı. Bu diz çöktürme girişimi karşısında Türk milleti diz çökmeyecek.

KAFAOĞLU: “MİLLİ İŞ MAKİNELERİ KULLANACAĞIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Marmara Belediyeler Birliği Encümen toplantısını Balıkesir’de yaptık. Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de karar aldık, yerli ve milli sanayiyi destekleme adına karar aldık. Birliğe bağlı 190 belediyede yerli ve milli iş makinelerinin kullanılması için tavsiye kararı aldık, tüm belediyelere resmi yazı göndereceğiz. İş adamlarımızın ülkemize karşı ekonomimize karşı yapılan saldırıda tek yumruk olması önemli. Biz millet olarak nice badireleri atlattık. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nda zaferler yazdık, 15 Temmuz’da tanklara, uçaklara karşı durdu. Şimdi de ekonomimize saldırı yapıyorlar. Bir ve beraber olarak bunu da aşacağız” dedi.

KULA: “HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ “

Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula “ Bu dalgalanma karşısında en önemli olan iş dünyasının panik yapmaması. Biz ülke olarak millet olarak bir çok kriz atlattık. Bu günleri de birlik ve beraberliğimizle aşacağız.  Dün ben Ankara’daydım Marmara bölgesi Oda ve Borsa Başkanlarımızın değerlendirme toplantısı vardı toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan hanımefendi de katıldı. Geçen haftadan bu yana gelen dalgalanma ile birlikte pazartesi günü sabahtan itibaren BDDK ve ekonomi Bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamaları ile birlikte döviz regülesine girmeye başladı. Bizler hep birlikte olduğumuz sürece bugünleri aşacağız.  Burası Kuva-yi Milliye şehri, şehir olarak ve ülke olarak bunun üstesinden geleceğiz.  Bizler 15 Temmuz’u atlattıktan sonra ertesi gün dükkanımızı açan kişileriz.  Bugün sıkıntılı günler geçiriyoruz ama el ele aşacağız ”dedi.

“DEVLETE DESTEK OLMA VAKTİ “

Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula “Son zamanlarda ülkemizin siyasi ekonomik saldırıya maruz kaldığı malumunuzdur. Ancak Türk ekonomisi ve bankacılık sistemi sağlam temellere oturmakta olup her türlü krize göğüs gerecek güce sahiptir. Hükümetimizin ve Merkez Bankası’nın aldığı tedbirlerle taşlar yerine oturacaktır. Panik havası yaratıp ülkemizin içinde bulunduğu durumdan pay çıkarmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Herkesin sükunet içerisinde devletimize destek olma vaktidir. Bu ekonomik savaşlar millet olarak bir ve beraber olduğumuz sürece galip geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz Ticaret Borsası olarak devletimize her türlü desteği vermeye hazırız.  Bu ülke 70 cente muhtaç hale de geldi ama bunları da aştı yoluna devam etti. Önemli olan bizim iş dünyası, siyaseti, esnafı, memur el ele olmamız önemli. Bugünler de geçecek.  Hayat normale dönecek, biz inancımızla bu işin üstesinden geliriz.  Biz OSB yönetimi olarak son centine kadar dolarımızı bozdurduk. Bugünler geçerken yara lan iş dünyası üyelerimize siyasetçilerimiz gereken desteği vermeli” diye konuştu.

YIRCALI: “TÜRK EKONOMİSİ SAĞLAM YAPIDA”

Sanayi Odası Başkan Vekili Sinan Yırcalı “  BD yönetiminin gayri meşru ve hiçbir ekonomiye sığmayan tamamen irrasyonel tepkiler nedeniyle piyasalarda olan dalgalanmalar malum. Ekonominin yanında neredeyse psikolojik savaşa karşı alınan tedbirler var. Ekonomi Bakanının  açıklamaları ile pazartesi, sabahından itibaren iyiye gidiş başladı. Bu gidişatın devam etmesi hepimizin beklentisi. Türk ekonomisinin ve bankacılık sektörünün sağlam yapıda olduğunu biliyoruz. ABD başkanının açıklamalarına tüm dünyadan tepkiler geliyor.  Bu ekonomik savaştan yıkılma ile değil daha da güçlenerek çıkacağız” dedi.

Demirslan ardından katılımcılarda tek tek söz alarak birliktelik mesajı verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu