GündemEkonomi

KREDİ YAPILANDIRMASINDA VADE UZUYOR

KGF destekli kredilerin yapılandırma vadesinin uzadığı belirtildi. Ticaret Borsa Başkanı Faruk Kula, “Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Karar’da değişiklik yapılmasını içeren Cumhurbaşkanı kararı 10 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

KGF KREDİLERİNDE YAPILANDIRMA

Karara göre işletmelerin kredilerinin asgari vadesi 6 ay, anapara ödemesiz dönemi en fazla 3 yıl olmak üzere 10 yıl olarak belirlendi. Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula konu yaptığı yazılı açıklamada “İşletme Kredilerinin vadesi asgari 6 ay, anapara ödemesiz dönemi 1 yıl olmak üzere azami 5 yıl, Yatırım Kredilerinin vadesi asgari 6 ay, anapara ödemesiz en fazla 3 yıl olmak üzere azami 10 yıl olarak belirlenmişti. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 10 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yapılan değişiklik ile; kredi veren, kredinin açılış tarihinden başlamak üzere işletme kredilerinde 96 ay, yatırım kredilerinde ise 156 ayı aşmamak kaydıyla birden fazla yapılandırma yapılabilecek ve kredi vadeleri değiştirilebilecektir. Yapılandırma durumunda ise ödemesiz dönemleri en fazla 12 ay olarak uygulayabilecektir. Yapılan bu düzenleme ve değişiklik ile kredi kullananlar bir nebze olsun rahatlayacaktır. “dedi.

FİNANS SIKINTISI GİDERİLECEK

Başkan Kula, “KOBİ’lerimiz için azami 25 milyon, KOBİ Tanımı dışında kalan işletmelerimiz için azami 200 milyon olmak üzere kredi kefareti sağlanacaktır. KOBİ ve KOBİ Dışında kalan işletmelerimizin kredi kullanırken bu avantajdan yararlanmaları finansman sıkıntılarını gidereceğini düşünüyorum. Son zamanlarda döviz kurunun yükselerek değişkenlik göstermesi sonucunda belirsizlik yaşayan ve önünü göremeyen döviz cinsinden ve dövize endeksli kredi kullanan yararlanıcılar ise kullandıkları kredileri Türk Lirası cinsinden yapılandırma tarihindeki Merkez Bankası döviz alış kuru esas alarak yapılandırabilecektir. Başta ilimizde iştigal eden işletmelerimiz yapılan bu düzenleme ve değişikliklerden yararlanarak, finansman açısından rahatlayacak ilimiz ve ülke ekonomisine fayda sağlayacaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu