GündemSiyaset

MHP’YE KATILDILAR!

Balıkesir’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılan 1100 yeni üyeye törenle rozet takıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Başkanlığı, ‘Afrin Şehitlerini Anma ve Üye Katılım Töreni’ düzenledi. TSK’nın Afrin Operasyonunda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimiz dahil tüm şehitler için mevlit okundu. Mevlit ve pilav hayrının ardından MHP’ye katılan 1100 yeni üyeye rozet takıldı.

Balkonuk Center’da düzenlenen programa MHP MYK Üyesi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP İl Başkanı Suat Par, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Altıeylül MHP İlçe Başkanı Orhan Dereli, Karesi MHP İlçe Başkanı Osman Tümen, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından şiirler okundu. MHP İl Başkanı Suat Par’ın, Afrin Operasyonunda şehit olan Bilal Akpınar’ın vasiyetini okuyarak başladığı, Aşık Sefai’nin sözleriyle bitirdiği konuşması salondan büyük alkış aldı.
PAR: “MHP VE LİDERİ BAHÇELİ’YE İHTİYAÇ VAR”
Ülkücü Hareketin önemine dikkat çeken MHP İl Başkanı Suat Par, şunları söyledi;
“Bu vatan evlatları var oldukça Anadolu Türk’ün vatanı olmaya devam edecektir. Küresel güçlerin Ortadoğu ve Anadolu coğrafyasını yeniden dizayn etmek istemesi ülkemizi ateş çemberi içerinde bıraktı. Batı, PKK, PYD, IŞİD ve benzeri terör örgütlerini kullanarak ülkemize savaş açmıştı. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin beka sorunu diyerek bahsettiği tehdit ‘var olma yok olma’ meselesidir. Liderimiz Devlet Bahçeli, siyasi kaygıları bir kenara bırakarak milletinin ve devletinin geleceği için çaba sarf etmektedir. Bunun en iyi örneği küresel güçlere karşı koyduğu tavrıdır. MHP’nin bu tavrı milletimizin çoğunluğu tarafından kabul görmüştür. Görünen o ki MHP ve lideri Bahçeli’ye ihtiyaç vardır. Ülkücü kadrolar ülkenin bütünlüğü ve bekası için canını vermeye hazırdır. MHP’nin güçlenmesi için biz de Balıkesir olarak olağan üstü gayret sarf ediyoruz.”

 

2019’A HAZIRLIK

Törende söz alan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, 2019’da kapı kapı dolaşıp çalışacaklarını. Büyükşehir’i ve ilçe belediyelerini kazanmak istediklerini belirten Kılıç, “Balıkesir olarak ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek çalınmadık kapı bırakmadan, Büyükşehir başta olmak üzere bütün ilçeleri kazanmamız lazım. Yereldeki başarı iktidara taşır. Bu nedenle en iyi şekilde çalışmalıyız” dedi.

 

AFRİN’DE ZEYTİN DALI, KANDİL’DE HARMAN DALI
MHP MYK Üyesi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, partisinin Balıkesir’deki programında yaptığı konuşmasında, 2019’da MHP’nin rekor oy alacağını iddia etti. Afrin Operasyonunu da değerlendiren Ersoy, “Rahmetli Başbuğ’umuz, ‘Bataklık kurumazsa sineklerle savaşmaktan sonuç alamayız’ derdi. Türk askeri bugün bataklığı yerinde kurutmaya gitmiştir. Afrin PKK’nın Suriye’ye açılma ve örgütün siyasallaşmaya başladığı yerin adıdır. Öcalan Afrin’i kendisine karargâh yapmıştır. Türkiye buna müsaade edemez. Türkiye oradaki insanlara insani yardım için gitmiştir. Afrin Operasyonu sonrası Münbiç, sonrasında ise; Zeytin Dalı’yla Afrin’e gireceğiz, harman dalıyla Kandil’den çıkacağız. Allah’ın izniyle” dedi.

 

ŞEHİT ANNELERİ MHP’DE

Konuşmaların ardından rozet takma törenine geçildi. İlk rozetler Afrin’de görev yapan Balıkesirli Mehmetçiklerin anneleri Müesser Akduman ve Şerife İnan’a takıldı. Daha sonra ise kadın başta olmak üzere MHP’ye katılan toplam 1100 üyeye düzenlenen törenle rozetleri takıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu