Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

SAKA’DAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, 31 Mart’taki yerel seçimlerde aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa etti.

Saka, 65’inci yaşı için düzenlenen doğum günü partisine katıldıktan sonra istifa dilekçesini Edremit Adalet Sarayındaki İlçe Seçim Kuruluna sundu.
Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamil Saka, 1987’den beri üst üste 7 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyledi.

Ara vermeksizin 32 yıldır belediye başkanı olduğunu belirten Saka, “1972 yılında üye olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden şu an itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Önümdeki siyasal yaşamımı bir başka partide devam ettireceğimden dolayı partiden ayrıldım.” dedi. Saka, “Bugün CHP’yi yönetenlerin hemen hemen hiçbirinin CHP’nin kapısından bile geçmediği dönemlerden beri ben, Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. 12 Eylül sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı olduğum için oldukça uzun bir süre gözetim altında oldum. 12 Eylül’den sonra Cumhuriyet Halk Partisi ortaya çıkmadan önce Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) arkasından Sosyal Demokrat Halkçı Partinin kurucu üyesi olarak görev yaptım. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinde değişik görevlerde bulundum. Uzun yıllardan beri de Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’deki en uzun süreli belediye başkanlığı görevini yapıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu