GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

SARI ‘LİSTE TAM BEKLEDİĞİMİZ GİBİ’

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili aday adayları belirlendi. Adayların belirlenme sürecindeki kriterlere değinen İl Başkanı Serkan Sarı ‘liste tam beklediğimiz gibi’’ dedi.

27.dönem milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde bölgelere göre dağılımdaki dengeye vurgu yapan Serkan Sarı Güney marmara, merkez ve körfez ‘de adaylarla birlikte CHP varlığının kendisini yoğun hissettireceğini belirtti.

SARI ‘LİSTE TAM BEKLEDİĞİMİZ GİBİ’

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili aday adayları belirlendi. Adayların belirlenme sürecindeki kriterlere değinen İl Başkanı Serkan Sarı ‘liste tam beklediğimiz gibi’’ dedi. Karesi İlçe başkanı Dilek Yalçın seçim çalışmalarını hızlandırdıklarını ve CHP’nin etkin varlığının hissedildiğini belirtti. CHP geliyor milletimizin kaygıları sona eriyor’ dedi.

27.dönem milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde bölgelere göre dağılımdaki dengeye vurgu yapan Serkan Sarı ise, Güney marmara, merkez ve körfez ‘de adaylarla birlikte CHP varlığının kendisini yoğun hissettireceğini belirtti.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz diyerek CHP İl Binasında bir açıklama yapan İl Başkanı Serkan Sarı, ‘’ Önümüzdeki dönemde yoğun bir seçim maratonu var. Bizler oluşturmuş olduğumuz Milletvekili listeleri ile beraber, bu seçimin 24 Haziran günü noktalanacağı arzusu ve isteği ile yola çıktık.’’ dedi. Sarı, İkinci tura bırakmadan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacaklarını ifade etti.
CHP’nin aday listesinde yer alan isimler şöyle;

Ahmet Akın,
Fikret Şahin,
Ensar Aytekin
İrfan Barış
Seval Bozkurt
Ender Biçki
Neşe Zengin
Berrin Gençoğlu
Oğlucan Koçak

LİSTE BELİRLEME AŞAMASINI ANLATTI

Liste’nin belirlenme aşamasının merkez yoklama kararı ile alındığını belirten Serkan Sarı önemli olan bir diğer kriterinin de geçmiş dönemdeki ön seçim sonuçlarının olduğunu kaydetti. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, ‘Liste belirlenirken Genel merkezin merkez yoklaması ile belirlediği listede bölge dağılımları, şehrimizin üç ana bölgesinden oluşan Güney Marmara, Merkez ve körfez olmak üzere üç bölgenin temsili yeti listelerde öncelik olarak belirlendi. Kadın temsili yet ve gençlerimizin listelerdeki temsili yeti olarak ortaya çıktı.

‘’LİSTE BEKLEDİĞİMİZ GİBİ’’

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, ‘’Genel merkezden beklentilerinin şehirde dengeli bir dağılım olması isteği olduğunun altını çizen İl Başkanı Serkan Sarı, beklenti ve taleplerinin tam olarak listelere yansıdığını ifade etti. Birinci sırada Güney Marmara ikinci sıra merkez üçüncü sıra körfez, körfez, merkez ve Güney Marmara olarak şehrimizin her köşesinin temsiliyeti sağlanmıştır. Bizlerin bugünkü arzusu ve isteği bu 9 kişilik listedeki isimleri meclise taşıyabilmek.’’

‘’YOĞUN BİR ÇALIŞMA BİZİ BEKLİYOR’’

Önümüzdeki bir aylık süre içinde yoğun ve etkin bir çalışma yapacağız. Listede ki arkadaşlarımızın halktaki karşılığı, bilgileri ve birikimlerini kendi temsil ettikleri noktada inanıyor ve güveniyoruz. Bunu başarabileceklerine partililerimizin desteği ile ve aslolan halkımızın desteği ile CHP’yi yerelde birinci parti yapmayı hedefliyoruz.

SİYASİ DENGELER DEĞİŞİYORMU?

Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı ; ‘’CHP açıklanmış olan bu liste ile birinci parti olmaya taliptir. Türkiye’deki siyasi dengeler değiştiği gibi Balıkesir’de de siyasi dengeler değişmektedir.’’ dedi.
İl Başkanı Sarı yaptığı konuşmada, ‘’Diğer partilerin hazırladığı listelere baktığımızda CHP halkta karşılık yaratmak ve toplumsal desteği alabilmek adına en etkin, donanımlı ve en birikimli adaylardan oluşan bir listedir. Halkımızın karşısına bu liste ile çıktık. Çarşamba günü aday adaylarımız kendilerini tanıtacaklar bir toplantı yapacağız. Hedefimiz net Muharrem İnce’yi Balıkesir’in gururu ,eniştesini partimizin coşkusu ile varlık göstererek Cumhurbaşkanı yapacağız. Coşku ve heyecanımız arttı. Halkın iktidarını kurma zamanıdır. Listeler belirlenirken önemli olan bir kriterde bir önceki seçimlerde alınan ön seçim sonuçları idi. Bir önceki seçimlerde partililerimiz tarafından belirlenen adaylarımız öncelikli olarak yukarılarda yer aldı. Yeni giren arkadaşlarımızda bilgi ve birikimleri ile eminiz ki hepsini meclise götüreceğiz. Hepimizin ortak kaygısı var.5 konu başlığında topluyoruz bu kaygıları. Bu kaygıları da halkımıza giderek anlatacağız.’’ ifadelerine yer verdi.

‘5 TEMEL SORUN KAYGIMIZ VAR’’

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı 5 konu başlığı altında kaygı duyduklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: ’’Toplumun ekonomik kaygısı, eğitimde yozlaşma ve yıkım, toplumsal barış, dış politika ve son olarak demokrasi kaygımız. Bu temel 5 konuyu çözmek üzere tüm milletvekili aday arkadaşlarımız ve partililerimizle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin de dediği gibi büyüyeceğiz, bölüşeceğiz ve barışacağız. “ Serap Tetik Acar’ın haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu