Çocukça

ŞEKER GİBİ BAYRAM

Ramazan Bayramı geliyor. Birbirinden güzel çocuklar ise ninelerini, dedelerini ziyaret edecekler. Okul telaşını geride bırakan çocuklar, bayrama dair düşüncelerini ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda paylaştılar.

Bayramların neşesi, en güzel tarafı çocuklar. Bir avuç şekerle mutlu olan güzel yavrularımız, bayramların kendileri için ne ifade ettiğini anlattılar.

Ramazan Bayramı’na az bir süre kaldı. O günlerde aile ziyaretleri de başlayacak. Huzur ve mutluluğun bir arada yaşandığı bayramlarda çocuklar, büyüklerini ziyaret ederek ellerini öpecekler. Manevi ve kültürel değerlerimizin yaşatıldığı şu günlerde çocuklar, bayrama dair düşüncelerini paylaştılar. ‘Büyüklerimize saygıyı eksik etmeyiz ve onları çok severiz’ diyen güzel çocukların bayrama dair düşüncelerini dinlemeye var mısınız?

Melek: Okullar kapandı ve yaz tatiline girdik. Bu güzel günlerde ise Ramazan ayını yaşıyoruz. Ben bayramda ailemle birlikte ziyaretler yapacağım. Ramazan Bayramı diğer adıyla Şeker Bayramı’nda bol bol şeker tüketilir. Gidilen evlerde şeker ikram edilir. Bu şekerlerden en sevdiklerim çikolatalı olanlar. Sonra evler kolonya kokar. Tüm aileler hep birlikte yemekler yer ve sohbet ederler. Bayramın da mutluluğu aileler bir aradayken yaşanır. O yüzden ben bayramları çok seviyorum. Bayramlarda sevdiklerimle bir arada olmayı seviyorum.

Mehmet: Yaz tatilinin en güzel tarafı bayramlar. Biz Ramazan Bayramı’nda  ailemle bir arada olacağız.  Büyükbabamlara ziyarete gideceğiz. Bayramlarda şekerler ve çikolatalar verilir. Kolonya ikram edilir. Bayramın tadı böyle çıkar. Mesela biz bayramda tüm ailemizle bir arada oluyoruz. Akşamları sofralar kuruluyor. O sofralarda yapılan yemekleri neşeyle yiyoruz. Kuzenlerim geliyorlar. Kuzenlerimle geç saatlere kadar oyunlar oynuyoruz.

Ayça: Bayramlar bizim kültürel değerlerimiz. Şeker Bayramı’nda tüm evlerde birbirinden güzel şekerler ve çikolatalar oluyor. Ben en çok onları seviyorum. Çünkü şekerler ikram edilince çocuklar çok mutlu olur. Tüm evlerde gelen misafirlere kolonya ve şeker ikram edilir. Benim anneannemlerin evinde de şekerlik ve cam kolonya var. Ben onlarla misafirlere kolonya ikram etmeyi çok severim. Biz ailemizle ve büyüklerimizle çok güzel bir bayram geçiriyoruz.

Aslı: Bayramlar bizim en güzel değerlerimiz. Bayramlarda tüm aile bir arada olur. Yemekler yenilir. Akşam sohbetler edilir. Ben kuzenlerimle ve arkadaşlarımla oyunlar oynamayı çok seviyorum. Oyunlar esnasında hem eğleniyoruz hem de öğreniyoruz. Ramazan Bayramı’nı dolu dolu yaşarken bir sürü şeker topluyoruz. Ramazan Bayramı’nın diğer adının Şeker Bayramı olması da çok güzel.

Nehir: Bayramlar çok güzel. Biz ailemle birlikte bayramı dolu dolu yaşayacağız. Bayramın neşesi içerisinde arkadaşlarımla oyunlar oynayacağım. Hep birlikte birbirinden güzel zamanlar geçireceğiz. Akrabalarımıza ziyarete gittik. Anneannemler ve Babaannemlere de gideceğiz. Benim için Ramazan Bayramı demek çok güzel. Bayramların neşesi ve güzelliğini yaşıyoruz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu