GündemÇocukçaEğitim

SES GETİRECEK PROJE

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça ve Gençlik ’ sayfamızda Naciye Kabakçı Anaokulu yer alıyor. 6 Ülke ortaklığında gerçekleşen “The Europen Child:Learning by doing the 3C’S-Connect Construct and Create” isimli Erasmus KA2 projelerini anlatan Okul Müdürü Rahşan Polat Yaman, önemli bir kültürel misyon üstlendiklerini söyleyerek proje detaylarını anlattı.

Naciye Kabakçı Anaokulu’nun proje ortağı olduğu “The Europen Child:Learning by doing the 3C’S-Connect Construct and Create” isimli Erasmus KA2 projesi kapsamında yapılan çalışmalarla önemli ir tanıtım gerçekleşti. Avrupa ülkelerinden gelen 17 öğretmen projenin dördüncü ayağında Balıkesir’e konuk oldular. Ev sahipliğini Naciye Kabakçı Anaokulu Müdürü Rahşan Polat Yaman’ın yaptığı ziyarette İstanbul, Bursa, Bigadiç gezisi yapıldı. Proje detaylarını aktaran Yaman, önemli bir kültür elçiliğine imza attıklarını belirtti.

‘‘PROJEYE DESTEK VERDİLER’’

Projenin Türkiye ayağında tüm kurumlardan destek aldıklarını söyleyen Yaman, ‘‘Projemiz 1 Eylül 2017’de başladı. Biz ulusal ajansa bir proje yazmıştık ve bunu da kazandık. Balıkesir’de o yıl kazanan iki okuldan biriyiz. Bu benim ikinci projem. İkinci projemi yürütüyorum. Proje ortaklarımız Finlandiya, İngiltere, İtalya, Letonya ve Bulgaristan. Dördüncü hareketlilik Türkiye’ye yapıldı. Projede Türkiye’nin görevi okul öncesi alanda dil edinimi ve dil öğretimi ile ilgili. Bu kapsamda Balıkesir Üniversitesi İngilizce Dil Öğretimi Bölümünden Prof. Dr. Dilek İnan, Okul öncesi bölümünden Dr. Sinem Güçhan sunumlar yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yine projemize Karesi Belediyesi, Bigadiç Belediyesi, Karesi Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Açı Koleji ve Kurşun ailesi çok destek verip ülkemizi ve kültürümüzü yansıtma adına etkileyici bir şekilde proje ortaklarımızı ağırladılar’’ ifadelerini kullandı.

‘‘TÜRK KÜLTÜRÜ TANITILDI’’

Yaman, ‘‘Proje kapsamında yurtdışından gelen proje ortaklarımızı Bursa’ya götürdük. Orhangazi, Osmangazi gezimiz oldu. Bigadiç’e götürdük. Bigadiç’te Eti Bor Madeni ve termal tesislere gezi düzenledik. Türk Hamamı etkinliği yaptık. Okulumuzda proje faaliyetleri ile ilgili sunumlar, sergiler yaptık. Ve onlara hazırladığımız her etkinlikte, her öğünde bir Türk yemeği sunduk. İstanbul’da Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet ve boğaz turu yaptırdık’’ dedi.

‘‘O ANI BENİ ÇOK ETKİLEDİ’’

Okul Müdürü Yaman, ‘‘Yabancı bir öğretmenimizin söyledikleri çok etkiledi beni. Sarıldı ellerimi sıktı ve şöyle dedi; ‘Rahşan ben buraya gelirken İtalya’dan birçok arkadaşım Türkiye’ye gideceğine emin misin? Türkiye’ye gitmek cesaret ister demişti. Ben İtalya’ya gittiğimde herkesi Türkiye’ye göndereceğim. Çağdaşlığı ve geleneği bu kadar sentez yapabileceğinizi hayal bile etmiyordum. Hem çok çağdaş bir okul gördüm. Hem geleneklerine bağlı bir ortam gördüm. Bundan çok etkilendim’’ dedi. Yine İtalya’dan bir okul sosyal medya üzerinden çok güzel paylaşımlarda bulundu. Proje ortaklarımız belli bir ön yargı ile gelmişlerdi. Ön yargıları tuzla buz olarak gittiler. 17 Avrupa öğretmeni 5 kişiye ulaşsa 85 kazanım yapar. Ben bunun huzur ve mutluluğunu yaşıyorum. Projeyi koordineli bir şekilde başarıyla yürüttük. Ülkemiz adına kültür elçiliği görevi yaptık. Ve bu süreçte ülkemiz için bir misyon ışığında projede öğretmenlerimizle birlikte canla başla çalıştık. Bundan sonra Nisan ayında İtalya’ya gideceğiz ve Mayıs ayında Letonya’da final yapacağız’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu