GündemKöşe YazılarıProf. Dr. Nilay ŞAHİN

ŞİFALI YAĞLAR VE MASAJ

Son dönemlerde çok sıkı takip ettiğim bir konu şifalı yağlar. Hepinizin aktarlardan tanıdığı bu yağlar son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar çerçevesinde daha bilinçli ve uygun şekillerde kullanılmaya başladı.

Bitkilerden elde edilen yağlar pek çok hastalıkta destek tedavi olarak kullanılıyor. Tabii ben fizik tedavi uzmanı olarak en çokta ağrılı durumlarda kullanılan yağlarla ilgileniyorum. Ağrıda bu yağların kullanımı içilerek veya sürülerek uygulanmaktadır. Özellikle sürülerek yapılan uygulamaların bilinçli, bu konuda eğitim almış bir kişi tarafından yapılması başarıyı çok arttırmaktadır. Bu konuda tecrübesi olan bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki sonuçlar genel olarak başarılı. Peki bu uygulamayı hasta olarak nasıl temin edebilirim derseniz işte cevabı.

Öncelikle hekiminize başvurarak ağrınızın neden kaynaklandığını ve ardından bu tedavinin size uygun olup olmadığını öğrenin. Eğer uygunsa yine hekiminizin size önerdiği yağlardan temin ederek, yine hekiminizin önerdiği gibi uygulamayı yapın. Eğer sürme tekniğinde yağları ağrılı bölgenize uygulayacaksanız tavsiyem bunu eğitimli bir yerde yaptırmanızdır. Benim kendi uygulamam yağları hastalığınıza göre vücutta belirli noktalara uygulamak şeklindedir. Bu noktalar daha önceden hastalıklara göre belirlenmiş olup hekim tarafından onaylanması gereken noktalardır.

Bu noktalar belirlendikten sonra yine hekim tarafından belirli bir teknikle vücuda uygulanmaktadır. Yani bir masaj yöntemiyle yağ vücuda yedirilmektedir. Yine diğer bir teknikte yağların kupa yöntemiyle vücuda verilmesidir. Açıkçası iki yöntemde benim severek yaptığım yöntemler. Özellikle kulunç ağrıları, bel, boyun ve diz ağrılarında bu yöntemler çok başarılı.

 

Prof. Dr. Nilay ŞAHİN

Balıkesir Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

www.drnilaysahin.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Gergin Kaslara İyi Geliyor! « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu