Gündem

SMMMO KADIN KOMİTESİNDEN AÇIKLAMA

Balıkesir SMMMO Kadın Meslektaş Dayanışma Komitesi Başkanı Muhsine Arslan 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada,“Gelişmişliğin temel göstergelerinden birisi, kadınların toplumsal yaşamdaki rollerini üstlenip üstlenmemeleri ile belirlenmektedir. Kadınların ekonomik özgürlüklerini elde ettiği, erkeklerle eşit olduğu, tüm karar süreçlerinde yer aldığı bir toplum katılımcı demokrasimizin vazgeçilmez koşuludur.”denildi. Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “ Kadının toplumsal ve ekonomik yaşamda olmadığı ülkeler, ekonomik ve toplumsal gelişmişlik çıtasının altında kalmaktadırlar. Kadınların, hayatın tüm alanlarına katılmasının kapısı ise seçme ve seçilme hakkı ile açılmaktadır. Ülkemiz kadınları bu hakkı elde etme açısından diğer dünya kadınlarına göre daha talihlidir.Her ne kadar gelişmiş ülkelerden çok daha önce Türkiye Cumhuriyeti kadınlara kayıtsız şartsız oy verme hakkını tanısa da günümüzde kadınların seçme ve seçilme oranı açısından durumu pek de iç açıcı değildir. Ülke siyasetinde sayılar kadar gerçek anlamda kadının temsiliyetinin niteliği de tartışılmalıdır.

KADIN ADAY GÖRMEK İSTERİZ

 

“Siyasi partilerde, mecliste, bakanlık ya da belediye yönetimlerinde yer alan kadınlar gerçekten kadını ve sorunlarını yeterince bu platformlara taşıyabiliyorlar mı? Kadını ön planda tutan ve kadın odaklı çalışmalar başlatan, yürüten kaç kadın siyasetçimiz var? Bu sorulara verilecek cevaplar kadının siyasette olması gereken yeri bize gösterecektir. Kadınlarımız ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev almalı, yeniliklerin öncüsü olmalı, siyasal yaşamda etkinliğini artırmalı ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olmalıdırlar. Bu sebeple yaklaşmakta olan yerel seçimlerde daha çok kadın belediye başkan adayı görmek en büyük arzumuzdur. Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak kadının yaşamın her alanındaki sorunlarının çözümlenmesi, bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Ülkemizde kadınların siyasal yaşama katılmaları açısından köklü bir dönüşümü temsil eden Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 84. yıldönümünü kutluyor, bu hakları kadınlarımıza kazandıran, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyorum”.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu