GündemEğitimİlçe Haberleri

SÖZ GENÇLERİN

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sosyal Hayata Aktif Katılımda Bilimsel Düşüncenin Rolü: Söz Gençlerin” isimli projenin hibe desteğiyle yürütülen 1. Ulusal Lise Öğrencileri Kongresi Ayvalık’ta gerçekleşti.

Kongrede açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesiyiz. Ülkemizin nüfusunun %41’ini gençler oluşturuyor. Bu genç dinamik nüfus, Türkiye adına oldukça önemli bir zenginlik… Bizler; ülkemizi daha da ileriye taşıyacak gençlerimiz için yapılacak her türlü çalışmayı, bu ülkeye ve dahi insanlığa bir borç biliyoruz. İnsan hakları, eşitlik, demokrasi ve özgürlüğün dillerden düşürülmediği bir yüzyılda bizim yerinde nutuklar atan değil “ben de varım” diyerek cesaretle yerinden doğrulan dinamik bir nesle ihtiyacımız var.

Büyük şairimiz Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi; “kim var!” diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan, fert fert “ben varım!” cevabını verici, her ferdi “benim olmadığım yerde kimse yoktur!” duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik…’ bekleniyor. İşte bugün burada bu dinamizmi görüyoruz. “Bunlar, benim sorunlarım ve benim de söyleyecek sözüm var” diyen; sorunları ile dertlenen, dertlenmekle kalmayıp çözüm önerileri geliştiren siz değerli gençlerle bugün bir arada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu