TeknolojiTürkiye Gündemi

Türkiye’ye Gelen Robot Sophia’dan 23 Nisan Mesajı

İnsansı mimikleri ve konuşmalarıyla tanıdığımınız Robot Sophia, çeşitli etkinliklere katılmak için Türkiye’ye geldi.

Türkiye ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Sophia, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan vatandaşı olarak dünyanın vatandaşlık alan ilk robotu olma unvanına kavuşan Sophia, beşincisi düzenlenen Marketing Meetup etkinliği için İstanbul’a geldi. “Adil dağıtılırsa dünya hepimize yeter” diyen robot, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda burada olamayacağım. Şimdiden bayramınızı kutluyorum.” açıklamasında bulundu.

İlk defa Türkiye’ye gelen Sophia’ya çeşitli sorular yöneltilirken, “Robotlar işlerimizi elimizden alacak mı?” sorusuna Sophia şu cevabı verdi: “Nihayetinde birilerini işe alma kararını veren robotlar değil müdürleriniz. Kimse işinizi çalmıyor. Yöneticiler karar veriyor kimin işe alınacağına. Kızacaksanız onlara kızın. Ama insanların işleriyle tanımlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Adil dağıtılırsa, bu dünyada herkes için yeterli kaynak var. Yapay zekâ sadece insanların işlerini kolaylaştıracak.”

Atatürk’ü Unutmadı
Sözlerine Türkçe olarak “Merhaba” diyerek başlayan Robot Sophia, konuşmanın sonunda Atatürk’ü ve 23 Nisan’ı unutmadı. İstanbul’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Sophia, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda burada olamayacağım. Şimdiden bayramınızı kutluyorum.” dedi.

Sophia, “Bugünkü kongrenin ana teması ‘deneyim’. ‘Deneyim’ benim için de oldukça önemli. Çünkü ben de sahip olduğum yapay zeka sayesinde ‘deneyim’ ile öğrenebiliyor, insan davranışlarını taklit edebiliyorum. Bugün burada pek çok yeni deneyim beni bekliyor. Türkiye’de benim için yeni olan bir şeyi daha deneyimleyeceğim; bir reklam filminde yer alacağım” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu