GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Ünal “Erken seçim bizim gündemimizde yok”

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yerel seçim tarihinin öne alınması üzerine yapılan açıklamalarla ilgili konuştu.

Ünal, “Gündemimizde erken seçim yok, Türkiye’nin birinci önceliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devreye girmesidir” dedi.

“ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Yerel seçimlerin erkene alınması tartışmalarının anımsatılması üzerine Ünal, “Henüz bir seçim bitmiştir. Seçimin sonucunda seçmen, Türkiye’de oluşturulmak istenen belirsizlik, endişe, kaygı gibi konularda son derece açık bir tavır ortaya koymuş ve Türkiye’yi seçim atmosferinden çıkarıp güven ve istikrar atmosferine sokmuşken yeniden erken seçim tartışmalarını biz doğru bulmuyoruz. Türkiye şu anda önüne bakmaktadır. Haber Türk’ün haberine göre Ünal şöyle konuştu: “Birinci önceliğimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin,

Cumhurbaşkanımızın yemin etmesiyle birlikte devreye girmesidir. Sonraki süreçte de Türkiye hızla yoluna devam edecektir. Birileri, Türkiye’yi yeniden erken seçim tartışmalarını olduğu atmosfere sokmak istiyor ve bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde erken seçim bulunmamaktadır. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı”

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI

Bir gazetecinin, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Alaattin Çakıcı’nın sınırsız ziyaretine olur veren Başsavcının, Ankara’ya savcı olarak atanmasının düzeltilmesiyle ilgili talebi var” sözleri üzerine, Ünal, Bahçeli’nin yaptığı açıklamaların, kendi siyasi düşünceleri olduğunu ve bunların “takdire ait olduğunu” ifade ettiğini anımsattı. Ünal, “Dolayısıyla Sayın Bahçeli, siyasi nezaketiyle, hiçbir zaman ‘Şu konu şöyle, bu konu böyle olmadır.’ gibi bir siyasi tavır içine girmedi” dedi.

Bahçeli’nin, siyasi pozisyonunun bakış açısını kamuoyuyla paylaştığını belirten Ünal, şunları kaydetti: “Özellikle basına dönük tehditlerin kabul edilemez olduğunu, bu ifadelerin Alaattin Çakıcı’ya ait olup olmadığının araştırılması gerektiği, bazı basın mensuplarına, basın kurumlarına dönük tehditlerin araştırılması gerektiğini, böyle bir şey varsa bu konuda yargının üzerine düşeceğini daha önce ifade ettim.

ÖZGÜRLÜK ARTACAK YASAKLAR KALKACAK

Biz, ifade, basın özgürlüğü konusunda son derece hassas olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz ama basın ve ifade özgürlüğünün de şiddete ve teröre, bir terör örgütünün desteklenmesine ve terör seviciliğine kapı açamayacağını da ifade ediyoruz. İfade ve basın özgürlüğü demokrasini güvenliğini tehdit edecek, kamu düzenini tehdit edecek, şiddeti teşvik edecek, terörü ve terör örgütlerini destekleyecek şekilde dünyanın hiçbir yerinde kullanılamaz.

Biz buna izin vermeyiz. Ama öbür taraftan da basına ve ifade özgürlüğüne dönük birilerinin açıktan basın mensuplarını, basın kurumlarını tehdit etmesine, 16 yıldan beri Türkiye’de özgürlüklerin mücadelesini veren AK Parti hiçbir şekilde rıza göstermez. Çünkü 2001 yılında AK Parti’nin doğum sebebi yasakların kalkması ve özgürlüklerin artmasıydı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu