Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vahşi Hayvanlar Parkta

Küre Dağları’nda yabani hayvanlar fotokapana yansıdı. Bartın ve Kastamonu arasında bulunan Küre Dağları Milli Parkı’ndaki yabani hayvanlar fotokapanlara yansıdı.

 

 

Vahşi Hayvanlar Parkta.. Buna göre, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Bartın Şubesi tarafından, Küre Dağları Milli Parkı’na 10 adet fotokapan yerleştirdi. Daha sonra yerleştirilen 10 fotokapanla bölgedeki yaban hayatının zenginliği gözler önünde. İhanın edindiği bilgiye göre, Küre Dağları Milli Parkı’ndaki karaca ve geyiklerin görüntülere yansıdı. Kış uykusundan uyanan ayıların besin araması görüntülere yansıdı.

 

Vahşi Hayvanlar Parkta

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı 10’uncu Bölge Müdürlüğü Bartın Şubesi, fauna çeşitliğini araştırmak istedi. Bu araştırmada Küre Dağları Milli Parkı’na ocak ayında 10 fotokapan kurulduğu belli oldu. Fotokapanlar, 37 bin 753 hektar alanı kapladı. Sonrasında parkta belirlenen bölgelere ayarlandı. Hayvan varlığının tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmada, 4 aylık süreçte yaban hayatının zenginliği görüntülendi. Görüntülerde, karaca ve geyiklerle, mart ayında ise kış uykusundan uyanan ayıların doğada besin araması yer aldı.

 

Bunların yanında Küre Dağları; Karadeniz’de Bartın ve Kastamonu il sınırları içinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı, 2000 yılında milli park ilan edilerek Türkiye’nin 41 milli parkından biri olmuştur. KDMP, park ve tampon bölgesiyle toplamda 132.000 hektarlık bir alana sahip.
Devamında Küre Dağları Milli Parkında; Milli park çevresinde idare olarak Azdavay, Pınarbaşı, Ulus, Bartın, Kurucaşile, Amasra ve Cide bulunmaktadır. Parkta yaşayan hayvanlar arasında geyik, karaca, ayı, kurt, tilki, çakal, tavşan, yaban domuzu, ötücü kuşlar ve yırtıcı kuşlar ile sürüngenler bulunmaktadır.

…Vahşi Hayvanlar Parkta…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu