GündemÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

VARMISIN YOKMUSUN !

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığı hizmetlerin yorumunu vatandaşlara sorduk.

Söz konusu Büyükşehir Belediyesi olunca özellikle esnafların konuşmak istemeyip ‘adımızı aman yazma başımız belaya girmesin diyenleri,’ yok ben şahsen memnunum o giderse projeleri yarım kalır diyenleri ve hatta artık ‘gitsin hizmet göremiyoruz’ diyerek düşüncelerini açıklayan Balıkesirlileri dinledik.

İSTİFASI ÇOK KONUŞULUYOR

Balıkesirliler Edip Uğur’un istifasının çok konuşulduğunu söylerken, dengelerin yapılan hizmetlerle sağlanacağını ancak bu hizmetlerde de eksikliklerin çok öne çıktığını yada çıkartıldığını ifade ediyor. Projeleri önemli bulduklarını ifade edenler arasında sporcu öğrencilerde var. Öğrencilerde Uğur’a kızgın Balıkesir’in evlatları olarak burada biz dururken o Bursa’dan sporcu getirip ödül veriyor Balıkesir’in mi Bursa’nın mı başkanı ? diye soruyor.

 

 

Büyükşehir Merhaba Gazetesi ekibi olarak Balıkesirlilere sorduk.Büyükşehir Belediyesinin hizmetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? İstifa iddilarını duydunuz mu? Bu konudaki düşünceniz nedir?Tüm sorulara halkın yanıtları şöyle;

Dursun Vardar : Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un kalacağını hiç düşünmüyorum. ‘Gideceğini söylüyorlar’. Televizyondan izliyorum. Cumhurbaşkanı ne derse o olur. Benim gördüğüm kadarıyla Edip Uğur gidecek. Çünkü Cumhurbaşkanı onun çalışmalarını beğenmiyor. Belki de kalabilir biz çalışmaları beğeniyoruz. Edip Uğur’u seviyorum. Bana göre kalsın. Büyükşehir olduktan sonra Altıeylül Belediyesi’ne bağlandık biz. Hizmeti iyi. Ama benim kalsın dememle olmuyor. Cumhurbaşkanı’nın kalsın demesi lazım. Bizim kalmasını istememizle olmuyor.

Ali Kasım: Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un istifa edeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı görevde kalmasını istemiyor. Kalacağım dedi ama sanmıyorum kalacağını. Bence hizmetleri de iyiydi. Ama tabi ki son sözü Cumhurbaşkanı söyler. Zekai Kafaoğlu’da iyi çalışıyor. Onun hizmetlerini de çok beğeniyoruz. Bakalım biz de ne olacağını göreceğiz.

Bülent Uzun: Ben Edip Uğur’un yaptığı hizmetlerden çok da memnun değilim. Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir’e yakışan bir hizmeti şu ana kadar getirdiğini görmedim. Daha önce İstanbul’daydım. Yaklaşık 6-7 aydan beri Balıkesir’deyim. Gerek köyümün etrafı, gerekse merkezin bulunduğu bölgelerde, iş yerimizin önündeki yol çalışmalarında fevkalade hatalar yapılmakta. En basit örneğiyle. Benim beyaz masaya beşe yakın şikayet dilekçem var. Bunlardan yapılanlar da oldu. Onun için teşekkürlerimi de sundum. Ama Balıkesir’in çıkışında moloz yığınları var. Merkezin içinde yapılan çalışmalarda son derece hatalı işler, bizim gözümüze çarpıyor. Köylerin içerisine zahmet edip gitseler sıkıntıları görecekler. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken pek çok iş yapılmıyor. Ovacık köyümüzde su sıkıntısı var ve çözülemedi. Yol berbat durumda. Belediye Başkanımız kendi aracıyla her gün oraya gidip gelecekse ben o yola razıyım. Ama kendi gitmeyeceği yolu bize reva görmesin. Edip Uğur istifa mı edecek yoksa deva mı edecek bilmiyoruz. O Cumhurbaşkanı’nın kararı ama ben iş daha iyi yapacak insanların bu makamlara gelmesi taraftarıyım.

Nadir Eğin: Balıkesir’de esnafım. Edip Uğur, Ankara’ya gidip geldi. Söylentiler çıktı ama ben Belediye Başkanı’nın değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık bıraksın bu işi. Yerine başkanlığı daha iyi yapacak biri gelsin diyorum.

Veysel Nazillioğlu: Balıkesir’deki çalışmaları beğeniyorum ben. Büyükşehir Belediyesi iyi çalışıyor. Ama Edip Uğur’un istifası ile ilgili ne olur bilemiyorum. Elbet birisi gidecek yerine başka birisi gelecek. Bence Edip Uğur görevine devam etse iyi olur. Ben takdir ediyorum çalışmalarını.

Halil Kartal: Balıkesir’de Edip Uğur’un gidip gitmemesi konuşuluyor. Biz de sonucu tabi ki çok merak ediyoruz. Şehrimiz için en iyi olanın kalması gerektiğini düşünüyorum. Devletimiz, hükümetimiz daha iyi bilir diye düşünüyorum. Benim köyüm Altıeylül Belediyesi’ne bağlı. Altıeylül Belediyesi’nden çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’ne biraz uzağız. Çalışmalarını pek göremiyoruz.

Halil Çimen: Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un istifası çok fazla konuşuluyor. Ben de gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Çalışmalara baktığımızda Yeni Şehir Hastanesi yapıldı. Arkasında çimento fabrikası var. O hastanenin kime ne yararı olacak. Spor bakımından da yanlışlar yapılıyor. Ben de sporcuyum. Bursa’dan getiriyor sporcuları ödüller veriyor. Ama kendi sporcuları dünyada önemli başarılar elde ediyor. Hiç sahiplenmiyor. Hep konuşuyorlar ama icraat yok. Dolayısıyla Belediye Başkanının da değişmesi gerekiyor.

Altun Kayagür: Edip Uğur, Balıkesir için büyük bir şanstı. Son iki yılda bile çalışmalar çok hızlı ilerledi. Yeni hastane yapıldı. Avlu hayata geçti. Yollar düzenleniyor. Balıkesir’e vizyon projeler yapılıyor. Bunlar için bile Edip Uğur’a teşekkür etmek gerek. Biz onun hizmetlerinden memnunuz. Balıkesir’i bırakmasını istemiyoruz. Balıkesir için önemli bir isim.

Hakan Yıldız: Balıkesir’de her an dengeler değişiyor. Edip Uğur’un gideceği konuşuluyor ama istifa etmeyeceğim dedi. Bizde haberlerden takip ediyoruz. Ne olacağını kestirmek zor. Ama Cumhurbaşkanı istifasını istiyorsa görevden gidecek gibi duruyor.

Hüsniye Kara: Biz esnaflar olarak çok zor durumdayız. Doğumevi’nin orada köprü çalışmaları başladığından beri işlerimiz çok kötü gidiyor. Eskisi gibi bir hareketlilik ne yazık ki yok. Eski günlerimizi özler olduk. Onun dışında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir için önemli işler de yaptı. Biz vatandaşlar olarak bir şey diyemeyiz. Kararı verecek olan Cumhurbaşkanı, hükümet. Onların verdiği karara saygı duyacağız.

Mehmet Akgür: Edip Uğur Başkanımızı seviyoruz. O kolay kolay gitmez. Balıkesir için bu kadar hizmet yapmışken gittiğinde Balıkesir öksüz kalacak. İstifa söylentileri var ama umarım doğru değildir.

Hüseyin Koçman: Balıkesir’de bir yol çalışmaları başladı daha da durmuyor. Herşey yol demek değil ki. Doğumevinde trafik durdu. Hayat durdu neredeyse. Belediyecilik bu demek değil. Cumhurbaşkanı da istifa istiyorsa bir bildiği vardır. Biz vatandaş olarak bize gösterildiği kadarını biliyoruz. Edip Uğur gidecek gibi duruyor. Balıkesir için hayırlı olan olsun.

Nizam Sunay: Ben Balıkesir’e 1 sene önce taşındım. Yapılan bir çalışma var mı bilmiyorum yeni bir şey görmedim. Değişim diyebileceğim bir kıpırtıda bence yok. Edip Uğur’u hiç görmedim. Belediye’ye yakın oturuyorum ama hiç görmedim.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaşımız: İstifa haberlerini duymazmıyım televizyonlarda hergün.Gazetelerde var bi ateşki dumanı çıkıyor.Ben konuşuyorum ama Balıkesir;’de konuşanı yok ediyorlar sizden adımı kullanmamanızı istiyorum.Benim söylediklerimide zaten herkes biliyor.

HABER: Kamil Akyürek& Cengiz Güner& Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu