GündemÖzel Haberler

VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE ‘ULAŞIM’ VAR

Balıkesir’de yaşayan vatandaşlar toplu taşıma sistemini değerlendirdi.  Ulaşımda memnun olan da olmayan var. Birçok vatandaşın, “Otobüs durakta neden durmadan geçer?” şeklindeki sorusunun cevabını ise yetkililerin vermesi gerekiyor.


Şehir merkezinde bulunan Toplu Taşıma Merkezi (TTM) gün boyu sayısız vatandaşın uğrak noktası oluyor. Bazen aktarma bazen de direkt yolculuk yapan vatandaşlar akıllı Bal-kartlarını da buradaki noktalardan doldurabiliyorlar. Peki, mahalle içinde bulunan duraklardan toplu taşıma araçlarına bindiklerinde aynı kolaylığı yaşıyorlar mı? TTM dışında duraklarda dakikalarca beklediklerini söyleyen bazı vatandaşlar, otobüslerin durmadığından, dolmuş taksilerin ise dolu geçtiğinden yakınıp gerekli hizmeti alamamaktan dert yandı. Alo 153 İletişim Hattını arayarak şikayetlerini ilettiklerini de söyleyen vatandaşlar bu gibi sıkıntıların artık yaşanmasını istemiyor. Üniversite öğrencileri ise şehir merkezinden kampüse gitmenin kendileri için adeta işkence olduğunu söyledi.

“OTOBÜS DURAKTA DURMUYOR”

Ayşe Sayın (46- Ev Hanımı): “Ben Plevne Mahallesi’nde oturuyorum.  Bizim mahallemize ulaşım araçları akşam 18.00’dan sonra tek sefer yapıyor. Hem araç doluyor hem de biz o saatten sonra dakikalarca bekliyoruz. Mahalle sakinleri de çok fazla. Ulaşım önemli bir ihtiyaç. Üstelik araçlar bazen durmadan geçip gidiyor. Ben yetkililerden bu konuda çözüm istiyorum.”

 

“DOLMUŞ TAKSİLERDE ÜCRETSİZ KART GEÇMİYOR”

Mehmet Çoban (67- Emekli): “Adnan Menderes Mahallesi’nde oturuyorum. Bizim mahallemize gelen araçlar zamanında gelip yolcuları alıyorlar. Mahallemizin neredeyse her yerine rahatlıkla ulaşan hem otobüsler hem de dolmuş taksiler var. Dolmuş taksilerde 65 yaş üzeri ücretsiz kartlar geçmiyor. Bir de ikinci aktarmanın ücretsiz olması gerekirken dolmuş taksilerde bu olmuyor. Orada da rahatlıkla gidip gelsek çok iyi olurdu. Ama genel olarak Balıkesir içinde ulaşım çok rahat. Otobüslerle rahatlıkla bir yerden başka bir yere gidebiliyoruz.”

 

“OTOBÜS SAATİNİ TAKİP EDİYORUZ”

Zülfiye Çoban (65- Ev Hanımı): “Ben Adnan Menderes’te oturuyorum. Bizim mahallemiz sessiz ve sakin, çok iyi. Ulaşımda da bir zorluk çekmiyoruz. Saatlerini bilip ona göre çıktıktan sonra rahatlıkla gideceğimiz yere ulaşabiliyoruz. Toplu taşıma araçlarından çok memnunuz. Yalnız, biz mahallemizdeki market sayılarının artmasını, oturmak için de çay bahçesi ve kafelerin yapılmasını istiyoruz.”
“AKŞAM TRAFİK YOĞUNLUĞU VAR”

Niyazi Çakır (59- İşçi): “Toplu taşıma sisteminden memnunum. Saatinde evden çıktığımda rahat rahat otobüse binip işime gücüme gidebiliyorum. Büyük şehirlerde ulaşım ciddi sıkıntı. Metrolar, tramvaylar var. Ona rağmen çok kalabalık. Ama Balıkesir’imiz güzel şehir. Öyle çok yoğunluk yok.  Bazen sabah saatlerinde genellikle de akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunluk oluyor. Onun dışında rahatız. Tek kart ile tüm toplu taşıma araçlarına binmek de çok güzel.”

 

“ÖĞRENCİ İÇİN BÜYÜK SIKINTI”

Şeyma Altın (25- Öğrenci): “Bence ulaşım ciddi bir sıkıntı. Ben üniversite öğrencisiyim. Şehir merkezinden kampüse gitmek işkence gibi. Kurtdereli Spor Salonu önünden otobüse binmezken bizi duraklardan almıyor ve dolu geçiyor. Oradan hareket ederken tıka basa dolduruyorlar otobüsü. Biz de duraklarda mağdur oluyoruz. Üstelik tıklım tıklım kalabalık oluyor. Bu konuda bir şeyler yapılmalı.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu