GündemÖzel Haberler

YERLİ ÜRÜN UYGUN FİYAT

Cumartesi Pazarı’na üretici, yerli mahsullerini getirdi. En uygun fiyatla en taze sebze ve meyvenin pazarda satıldığını söyleyen Pazar esnafı, MERHABA’ya konuştu.

Semt Pazarlarıyla ünlü Balıkesir’de bu hafta Cumartesi Pazarı’nın nabzını tuttuk. Bahçelerinden en taze ürünleri getiren ve çok uygun fiyata satan üreticiler de Pazar esnafı da hareketli bir gün yaşadı. Vatandaşların alışveriş için tercih ettiği Cumartesi Pazarı’nda esnaf, MERHABA’ya konuştu.

Naile Korkmaz: Ben Gökköy’den geliyorum. Kendi bahçemizde ürettiğimiz biberi, bamyayı pazara getiriyoruz. Çok şükür halimize. İşlerimiz iyi gidiyor. Vatandaşlar pazardan alışveriş yapmaya geliyorlar. Tabi eskisi gibi kalabalıklar yok artık. Ama yine de çok şükür halimize. Ben vatandaşlarımızın marketlerden alışveriş yapmak yerine semt pazarlarına gelmelerini çok isterim. Ürünlerimiz de çok taze, fiyatlarımız da çok uygun.

Saliha Uygun: Cumartesi Pazarı’ndayız. Kendi bahçemizden getirdiğimiz ürünleri satıyoruz. Daha sabahtan koparıp getirdik. Hem taze hem de organik. Fiyatlarımız da oldukça uygun. Ben tüm vatandaşlarımızın semt pazarlarından alışveriş yapmasını istiyorum. Çünkü markete gittiklerinde kredi kartı var diye bol bol alıyorlar. Ama hesap dökümleri geldiğinde nasıl yüksek harcama yaptıklarını da anlıyorlar. Ama pazarda hesap da fiyat da belli.

Sinan Çeker:  Semt pazarlarında herşeyin en doğalı çok uygun fiyatlarla satılıyor. Biz de kendi bahçemizden topladığımız ürünleri getirdik. Salatalık 2 TL, domates 1,5 lira. Fiyatlarımız aynı aralıkta. Bazen vatandaşlar bu fiyatlar bile yüksek buluyorlar. Ama o ürün yetişirken, toplanırken nasıl bir emek harcanıyor farkında değiller. O nedenle üretirken, nasıl emek harcıyorsak satarken de o kadar emek veriyoruz. Biz vatandaşlarımızın sağlıklı ve ekonomik şekilde besin tüketmelerini istiyoruz. O nedenle de semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu