GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Yunus bebek katarak ameliyatı için yardım bekliyor

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde gözlerinde katarak olduğu için göremeyen 3 aylık Yunus Emre İpek’in doktorlara göre hemen ameliyat olması gerekiyor ama üniversite hastaneleri 7 ay sonraya gün veriyor. Özel hastanelerin ameliyat için istedikleri 33 bin lirayı ise bulmayan aile yetkililerden yardım bekliyor.


Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yaşayan evhamımı Tuğbanur ve kepçe operatörü Turgay İpek çifti 3 aylık bebekleri Tunus Emre için yetkililerden yardım bekliyor. Bir süre önce Yunus bebeği doktora götürdüklerini ve gözlerinde sorun olduğunu öğrenen aile daha sonra bebeklerini Edremit Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini söyledi. Doktorun Yunus bebeğin gözlerinde katarak olduğunu ve hemen ameliyat edilmesi gerektiğini söylediğini anlatan baba Turgay İpek, “Biz Bursa Retina Göz Hastanesini aradık durumu anlattık bize sadece 1 göz ameliyatı için 16.500 tl ücret ödenmesi gerektiği söylendi. İki göz için 33 bin liraya ihtiyaç var.

Ben kiradayım eşim çalışmıyor, çocukların masrafları, bu parayı ben nasıl bulurum? Devlet Hastanelerinde sigortam bu ameliyata yetmiyor, büyük olsa sigorta kapsamında olacak, lakin bebek ameliyatları için gerekli olan imkanlar yok denildi. Bunun üzerine Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesi’nde Profesör Süleyman Sami İlker‘e ulaştık. Bize hemen gelin önce araştıralım, sonra ameliyatı konuşalım deyince umutlandık. İzmir 9 Eylül Üniversitesi ise bize ancak 2019 Nisan ayına gün verebiliyor. Zaten bu süreçte katarak daha da ağırlaşırsa diye korkuyoruz. Yunus Emre annesi ve benim sesimizi duyuyor fakat göremeyince de sürekli ağlıyor. Bize yardım eli uzanmasını bekliyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu